Feltöltik a keretet

2022.06.30. 15:02

A kiesőtől szerzett cserekapust a PMFC

Utánpótlás válogatott hálóőr érkezett a piros-feketékhez, hogy Helesfay Donátot harcra késztesse a kezdő pozícióért.

Kvanduk Bence

Fotó: pmfc.hu

Végy egy jó kapust, tartja a mondás, s ezt a PMFC már évekkel ezelőtt megtette, hiszen visszacsábította Helesfay Donátot, aki azóta vezérévé vált a gárdának, bravúrjaival pedig pontokat nyert az NB II.-es gárdának. Azonban a szakmai stábnak arra is fel kell készülnie, ha az elsőszámú hálóőr sérült vagy beteg. Az elmúlt idényben Bukrán Erik megfelelően pótolta a rangsorban előtte álló portást, amikor szükség volt rá, de most távozik Pécsről. Így pedig a piros-feketéknek szét kellett nézniük az átigazolási piacon, kit szerezhetnek meg erre a pozícióra.

A klub szakmai vezetése végül Kovács Péter, a másodosztályból kieső Szolnoki MÁV FC kapusára esett, aki fiatal kora ellenére is nagy tapasztalattal rendelkezik. A 22 esztendős hálóőr a Debreceni VSC-nél nevelkedett, s alig tizenhét évesen már felnőtt bajnokságban védett a Loki második csapatában. Eközben szerepelt a korosztályos válogatottakban, így tagja volt Gera Zoltán U21-es keretének is. Az NB II.-be is már az előző idény előtt belekóstolt, hiszen a Budaörs hálóját védte 27 alkalommal is. Tavaly a Szolnoknál tíz meccset kapott.

– Az előző félévem nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Kevés lehetőséget kaptam, valamint a Szolnok búcsúzni kényszerült az NB II-től. Próbáltam pozitívan kezelni a helyzetet, de azt nem gondoltam volna, hogy lehetőségem lesz Pécsre igazolni – nyilatkozta a klubváltásról Kovács Péter, a PMFC hivatalos honlapjának. – A Budaörssel és a Szolnokkal korábban többször vendégeskedtünk itt a bajnokságban. A mérkőzések által a Stadion utcát ismerem és a belváros hangulata szintén nagyon megtetszett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában