Cselgáncs

2022.06.27. 09:42

Az arany is benne volt, de az ezüsttel is boldog Kenderesi

Nehéz utat járt végig meggyőző teljesítménnyel Porecben Kenderesi Péter, aki óriási csatában maradt végül alul a junior cselgáncs Európa-bajnokság fináléjában.

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Ismét remekelt Kenderesi Péter, a PVSK cselgáncsozója, aki most egy ezüstérmet ért el a horvát Porecben rendezett Ifjúsági Európa-bajnokságon a 90 kilogrammos súlycsoportban.

A pécsiek reménysége először a hazaiak versenyzője, Goran Visnjic ellen lépett tatamira és egy ipponnal gyorsan pontot tett a mérkőzés végére. A negyeddöntőben a német Erik Dukow volt az ellenfele, akit szintén sikerült a legmagasabb pontszámmal vernie. Az elődöntőben az ukrán Nikita Judanovot sodorta útjába a verseny, de rajta is túljutott.

A fináléban aztán Milan Bulajával csatázott óriásit, s bár egy wazarit össze tudott hozni, végül egy ipponnal kikapott. Persze az ezüsttel sem lehet elégedetlen a pécsi tehetség, s ő is így nyilatkozott erről.

– Nagyon örülök ennek a második helynek. Hozzáteszem, alaposan kielemeztük az ellenfeleinket, és akár az arany is benne lehetett volna. A döntőnek voltak olyan momentumai, amit a magam javára tudtam volna fordítani. De nagyon fontos ez az eredmény a pályafutásom szempontjából, elégedett vagyok, és megyek tovább ezen az úton – mondta a PVSK hivatalos honlapjának.

Nem véletlen tehát, hogy Kersics Antal a vasút cselgáncs szakosztályának a vezetője büszke tanítványára, s fényes jövőt jósol neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában