Úszás

2022.06.16. 07:33

Az ég kék, a fű zöld, újabb Konkoly-arany

Még egy teljes nap sem telt el, de a PSN Zrt. sportolója, Konkoly Zsófia ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára a Madeirán zajló paraúszó-világbajnokságon, s ezzel megszerezte második világbajnoki aranyérmét.

Móga Richárd

Azzal, hogy hétfőn este a 200 méter vegyes döntőjében legjobbját nyújtotta Konkoly Zsófia, megszerezte élete első világbajnoki aranyérmét. Ezzel pedig egy igencsak komoly listát sikerült kipipálnia, ugyanis immáron paralimpiai világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó. Túl sok ideje nem volt az ünneplésre, sőt, kedden délelőtt ismét meg kellett mutatnia magát 100 pillangón az előfutamban, amit szintén kiváló úszással teljesített, így készülhetett az esti fináléra. 

Mondani sem kell, a pécsi lány hozta a tőle megszokott maximumot, amihez ismételten egy világbajnoki aranyérem párosult. Egyszerűen hihetetlen! Ezzel két nap alatt két arany a zsebben, de nincs megállás, ugyanis a héten még háromszor megméretteti magát. 

Csütörtökön 400 gyorson, pénteken 100 háton, míg szombaton 50 gyorson lesz érdekelt. 

A további baranyai érdekeltségű versenyzők is remekeltek. A szigetvári születésű Pap Bianka, illetve a magyar csapat legfiatalabb tagja, Hotz Csenge, aki még mindig csak 13 éves, szintén dobogóra állhatott. Bianka elsőként csapott célba a világbajnokság 400 méteres gyorsúszás fináléjában, míg Csenge harmadikként végzett. 

Iván Bence sem szégyenkezhet, ugyanis remek teljesítménnyel rukkolt elő a kedd esti döntőben, így 200 vegyesen ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában