Kosárlabda

2022.06.21. 16:05

Bíró Levente: a feljutás egy becsületbeli ügy

K. B.

Bejelentette első nyári igazolásait a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amely azonnal vissza szeretne jutni a kiesést követően az élvonalba. Azt már korábban leszögezték, hogy a szakmai munkát Juhász Olivér irányítja majd, s az ő feladatait Andrija Csirics igyekszik majd könnyebbé tenni. 

Az érkezők között eddig nincs olyan, akiről ne lehetnének friss emlékei a Panthers szurkolóinak, hiszen olyan kosárlabdázók térnek vissza, akik az elmúlt három-négy évben már magukra húzták a vasút mezét, sőt, kettejük el sem hagyta a várost, csak éppen az NKA-nál bizonyított. 

Az egyik ilyen az irányító, Bíró Levente, aki céltudatosan tér vissza a tavaly az NB I. B-s Piros csoportjában elért bronz­érmet követően, s késznek érzi magát, hogy akár vezérként játsszon a PVSK-ban. Erre a hozzáállásra pedig mindenképpen szüksége lesz a klubnak. 

– A PVSK-t fel kell juttatnunk az A-csoportba, meg­győződésem ugyanis, hogy oda tartozik – nyilatkozta a klub sajtóközleményében Bíró Levente. – Nekem ez a személyes célom, amolyan becsületbeli ügy. Ebben akarok segíteni úgy, ahogyan tudok. Ha kell, kiegészítő szerepben, ha pedig arra van szükség, akkor a csapat élére állva, attól függően, hogy az edzők mit várnak épp tőlem. 

A csapattársa marad a szintén a Rátgéber Akadémiától visszatérő Kocsis Zalán, aki a 3-4-es poszton bevethető, s a játék minden részében kész feláldozni magát a csapat sikeréért. 

Mellettük kétévnyi kihagyást követően harmadik pécsi időszakát is megkezdi a PVSK korábbi válogatott centere, Horti Bálint, aki nem csak a pályán segítheti majd a csapatot. A játékos óriási tapasztalata az öltözőben és az edzéseken is nagyon sokat segíthet a fiatalabbaknak az újabb szint meglépésében, s Juhász Olivér munkáját is könnyítheti. 

– Nagyon jó érzésekkel írtam alá Pécsre – mondta el Horti Bálint. – A családommal voltunk már itt, a párommal itt ismerkedtem meg, a gyerekünk is itt született. Ami a csapatot illeti, természetesen fel akarunk jutni, ami egy nagyon szép cél. Én magam még sosem voltam bajnok, most szeretnék végre az lenni.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában