Úszás

2022.06.17. 07:59

Folytatódik a tündérmese: újabb világbajnoki érmet zsebelt be Konkoly Zsófia

Móga Richárd

Fotó: AS

Csütörtök estig mindösszesen egy olyan nap volt a héten, amikor Konkoly Zsófia, a PSN Zrt. sportolója nem szerzett világbajnoki érmet. Persze ehhez nagyban hozzájárult, hogy szerdán nem volt versenye.  

Tegnap este a portugáliai Madeirán zajló paraúszó-világbajnokságon 400 méter gyorson csapott célba másodikként, így két vb-címe mellé begyűjtött egy ezüstöt is. 

Azon már meg sem lepődik az ember, hogy a délelőtti előfutamát az élen zárta, ez most sem volt másképp. Egy teljes testhosszal verte a mezőnyt. Ráadásul sok pihenője nem volt, hiszen minden nap ki kellett hoznia magából a maximumot. 

A fáradtság jelei talán tegnap este mutatkoztak rajta először, de az ezüst­érem is fantasztikus eredmény. Konkoly Zsófia ismét megmutatta, hogy ő a világ egyik legjobb paraúszója. És erre még ráhúzhat egy lapáttal, hiszen ma 100 háton, míg szombaton 50 gyorson lesz érdekelt. 

Csapattársa, Iván Bence is medencébe ugrik még, ma délelőtt a 100 méteres mellúszás előfutamán szurkolhatunk neki. 

Ráadásul a magyar csapat legfiatalabb tagja, Hotz Csenge is remekelt, ugyanis az előfutam során negyedik, a fináléban pedig hatodik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában