Labdarúgás

2022.06.09. 13:47

Hat PMFC- és öt Szentlőrinc-játékos az év csapatában

Elég felemás idényen vannak túl a baranyai NB II.-es labdarúgócsapatok, hiszen adtak lehetőséget és okot a szurkolóiknak az ünneplésre. Mégis egy kissé elégedetlenül indultak a nyári pihenőre. Most igyekszünk azokat a játékosokat összegyűjteni, akiknek a legtöbb kellemes pillanat köthető a nevéhez.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Bár ebben az szezonban nem láthatott annyi jó csapatteljesítményt sem a pécsi, sem a szentlőrinci közönség, voltak kiugró egyéni teljesítmények mindkét csapatban, aminek örülhettek. Igaz, így talán a végső helyezéssel egyik tábor sem lehetett végül felhőtlenül elégedett – a PMFC a 11., a Szentlőrinc a 16. helyen zárta az NB II.-t – érdemes megemlékezni azokról, akik mindent elkövettek, hogy ennél előkelőbb helyre vezessék csapataikat. 

A kapus 

Az idény legjobb hálóőre újra a pécsiek fala, Helesfay Donát volt, akinek Prokop Rostislav volt a legnagyobb kihívója. Bár mindkét kapus bravúrokkal és stabil teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, utóbbi játékába valamivel több hiba csúszott. 

A védők 

A védősor jobb szélén Erdélyi Botond látta el legmagasabb szinten a támadó feladatait is amellett, hogy megfogta a nagy lendülettel érkező ellenfeleket az egész idényen át. 
A védelem tengelyében Rácz László és Tamás László helye is szinte megkérdőjelezhetetlen. Mindketten határozottan és jól oldották meg a feladatukat. Mellettük érdemes megemlíteni Preklet Csabát is, akiről hasonló pozitívumokat lehetne elmondani, viszont tíz meccsel többet hagyott ki, mint posztriválisai. 
A bal oldalra Katona Levente kerül, aki meghatározó tagja a PMFC-nek fiatal kora ellenére. 

A középpálya 

A középpályára két szentlőrinci is befurakodott. Szabó Máté és Jancsó András. Utóbbi sérülés miatt nem tudta már támogatni csapatát az idény záró szakaszában, de épp akkor látszott, milyen fontos is az ő szerepe a pályán. Előbbi csak a télen érkezett, de rögtön góllal és jó játékkal vétette észre magát. Hasonló esélyekkel indult Nikitscher Tamás is, aki a Pécs legjobb igazolása volt, de Szabó egy hajszállal megelőzte most. 
A tengely harmadik tagja a PMFC csapatkapitánya, Futó Zsombor, aki labdaszerzéseivel és bedobásaival is nagy hatással van a Pécs játékára. 

A támadók 

A támadók esetében a házi gólkirályok helye stabil. A tizenegy gólos Harsányi Istvánnak a Szentlőrinc, míg a nyolcgólos Adamcsek Máténak a PMFC köszönhet nagyon fontos pontokat. Ráadásul mindkettőjükre óriási találataik miatt emlékezhetünk. 
Az utolsó pozícióra volt talán a legnehezebb megtalálni a tökéletes jelöltet, mert hosszú távon senki nem nyújtott kimagaslót. Sok sérülés, betegség nehezítette a balszélsők dolgát idén, de Hegedűs Márk mindenképp megérdemli a pozíciót az év csapatában. 

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában