Kosárlabda

2022.06.10. 15:50

Igazi déjá vu: Iványi feleleveníti a múltat

Hazatér a pécsiek közönségkedvence, Iványi Dalma, aki a következő szezontól az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának másodedzője lesz.

Móga Richárd

Ha csak egy játékost kellene mondani a pécsi női kosárlabda aranykorszakából, akkor a legtöbbeknek elsőre Iványi neve ugrik be. A mindig mosolygós irányító gyorsan belopta magát a szurkolók szívébe, köszönhetően a páratlan megoldásainak és hatalmas küzdeni akarásának. Igaz, lassan egy évtizede nem lépett pályára, de a renomé töretlen. Sőt, az új kihívással tovább is építheti azt. 

Az elmúlt két évben is számtalanszor láttunk remek taktikai húzásokat Iványitól Győrben, így joggal bizakodhatnak a pécsi drukkerek, hogy itthon, másodedzőként is nagy löketet adhat. 

– Több fronton kellett döntenem, de alapvetően nagyon jó ajánlatot kaptam szakmailag – árulta el lapunknak Iványi. – Mindenféleképpen felnőtt szinten szerettem volna folytatni az edzősködést, tehát azt gondolom, mind magánéleti, mind pedig szakmai szempontból ez remek lehetőség. Mindenesetre nem vagyok az a nagyon mozgó típus, illetve Győrben is remekül éreztük magunkat, de úgy gondolom, jó döntést hoztam. 

Az NKA Universitas PEAC negyedik helyen zárta az előző idényt a bajnokságban és a kupában is, így sokakat meglepett, hogy Csirke Ferenc szerződését nem hosszabbították meg. Iványi azért így sem járt rosszul, hiszen a szerb Jovan Gorec mellett dolgozhat, aki legutóbb Kínában vezényelt, ráadásul korábban segítette az új-zélandi férfiválogatottat is. Nem vitás, lesz pár trükk, amit elleshet. 

– Nem ismerem még személyesen, de csupa jót hallottam róla, többek között azt is, hogy külföldön is remek eredményeket ért el. Alig várom, hogy találkozzak vele, ami azért még odébb van, hiszen jelenleg az U17-es és U18-as válogatottat segítem, ugyanis július közepén kezdődik Debrecenben a korosztályos vb – fogalmazott a pécsi ikon. 

Tény, teljesen más feladatkörben kell bizonyítania a pécsiek kedvencének, de az egy percig sem kérdés, mindent meg fog tenni azért, hogy az alakulat sikeres legyen, s elérje céljait. 

– Nyilván a vezetőedző mondja majd meg, mi lesz a legfőbb feladatunk Vilipics-Kmézics Daliborkával (szintén másodedző), de úgy gondolom, előny mindenképp, hogy talán jobban ismerjük a magyar mezőnyt. Iszonyatosan motivált vagyok, szóval igazából bármi jöhet – tette hozzá. 
Elöljáróban azért azt leszögezhetjük, hogy ha csak tizedannyi örömöt okoz másodedzőként Pécsen Iványi Dalma, mint játékosként, akkor már megérte szerződtetni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában