Kosárlabda

2022.06.27. 10:51

Ismét erősített az NKA Universitas PEAC: Ivana Katanic kezében lesz a karmesteri pálca

Móga R.

Forrás: NKA Universitas PEAC

Tovább alakul az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a következő idényre.

A pécsi együtteshez ezúttal egy új irányító, Ivana Katanic érkezett, aki jelenleg a szeptember végén Ausztráliában megrendezésre kerülő világbajnokságra készül. A 23 esztendős, 180 cm magas szerb játékos az előző idényben Belgiumban, az Európa Kupában is szereplő Kangoeroes Basket Mechelennél kosárlabdázott és lett belga bajnok.

– Azért döntöttem a Pécsre igazolás mellett, mert a magyar liga egy nagyon erős bajnokság, és csapatunk a FIBA Európa Kupában is játszik majd – vélekedett Ivana Katanic. – Nagy ambíciókkal készülök az új szezonra. Ez lesz az első szezonom Magyarországon, nagyon izgatottan várom ezt a kihívást, és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát. A vezetőedzőt Jovan Gorecet személyesen is ismerem, hiszen az U16-os szerb válogatottban volt vezetőedzőm. Tudom róla, hogy a kemény munka híve, és biztos vagyok benne, hogy csapatszinten és egyénileg is sokat fogunk fejlődni a szezon során.

Mint korábban megírtuk, a baranyai alakulat már egy amerikai erőcsatárral is megegyezett, ráadásul több kulcsemberrel is szerződést hosszabbított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában