NB II.-es foci

2022.06.28. 09:30

Izgalmas idényt zárt a baranyai foci

K. B.

Persze a szép pillanatokért csúszni-mászni is kellett

 Szép lassan közeledik a 2022/2023-as NB II.-es labdarúgó idény, hiszen már csak 34 nap van vissza a nyitányig, pedig még az előző is alig fejeződött be. Sőt, valószínűleg sokunknak élesen élnek emlékeinkben a csodás pillanatok, mint Harsányi István félpályás gólja a Siófok, vagy éppen Bíró Bence duplája a Diósgyőr ellen. Meg van azonban még a csalódások, az elvesztett meccsek, vagy a játék miatti keserű szájíz is. 

A magunk mögött hagyott bajnokságból viszont érdemes mindenkinek a pozitívumokat magával vinnie, hiszen egy talán még az eddigieknél is nehezebb idény előtt áll az immár háromra duzzadó baranyai mag. Egyrészről a két biztos kieső mellett három gárdának osztályozót kell majd játszania a másodosztályú tagság megőrzésért, emiatt pedig az első pillanattól kezdve élet-halál harcot kell vívnia minden gárdának.

Másfelől az NB II.-es csapatok fejlődnek, egyre erősebb keretekkel futnak neki az újabb és újabb szezonnak. Az is tovább nehezítheti a baranyai csapatok dolgát, hogy kettőnek, a PMFC-nek és a Szentlőrincnek nincs edzője, s az újonc Kozármisleny kispadján is váltás történt. Ez pedig még a maradó magnak is kihívásokat jelenthet, nem hogy az újonnan érkező játékosoknak, akiknek a többieket is meg kell ismerni, nem csak a szakvezető elvárásait. 

Itt pedig megérkeztünk egy másik keserű pirulához, amit a Pécs rajongóinak le kell nyelniük. Eddig ugyanis semmilyen érkezőről nem számolt be a csapat, viszont bajnoki riválisok jelentik be azok érkezését, akik oly sok gólörömöt jelentettek számukra. Geiger Norbert (Tiszakécske) és Adamcsek Máté (Nyíregyháza) is máshol folytatja, ahogy Hursán György (Szombathely) és Króner Martin (Soroksár) is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában