Futsal

2022.06.19. 15:59

Megvan a mag, ami jövőre már csírázhat

Egy gyakorlatilag teljesen megfiatalodott társasággal vágott neki a 2021/22-es szezonnak a PEAC NB II.-es férfifutsalcsapata. Így nem is lehet pálcát törni az együttes feje felett, sőt, a kitűzött célt teljesítette, ráadásul idén még a rájátszásban is előrébb végzett a pécsi klub.

Móga Richárd

A baranyai csapat a tavalyi évéhez hasonlóan 30 pontot gyűjtött be az alapszakaszban, ráadásul pontosan ugyanannyi gólt is szerzett Élő Tibor alakulata most (89), mint az előző idényben. A védelmük valamivel jobban muzsikált, azonban pozíciót ezzel nem javított a csapat, sőt, egy helyet rontott, így a kilencedik helyen zárt. 

– A nyáron egy nagyon fiatal brigáddal vágtunk neki a szezonnak, így a tisztes helytállás, a bennmaradás volt a cél. A téli időszakban szerencsére sikerült erősítenünk, és szerettünk volna a felsőházba kerülni, de sajnos nem sikerült – nyilatkozta lapunknak a klub vezetőedzője, Élő Tibor. 

A lelátóról nézve sokszor úgy tűnt, hogy a szerencsefaktor leginkább az, ami hiányzik. Bár voltak bosszantó összecsapások a szezon második felében is, de persze hatalmas bravúrok is, azonban az utolsó körökre többnyire csak a matematikai esélyek maradtak a baranyai szurkolók számára. Valljuk be, a csapat sorsa már ősszel megpecsételődött. Egy jobb rajttal vélhetően a számolásokra se lett volna szükség. A PEAC sok esetben az utolsó percekben bukott pontokat, így nem véletlen, hogy már ősszel érkeztek játékosok, akik rutinjukkal segítették a csapatukat. Igaz, a hullámzó teljesítmény megmaradt. 

Az alsóházban azonban dominált a PTE-PEAC, s minden mutatóban jobban szerepelt, mint az elmúlt esztendőben. Olyannyira, hogy csupán egyszer talált legyőzőre, így nem is csoda, hogy az élen zárt. 
– A csapat magja már kialakult, viszont a nyár folyamán így is szeretnénk 3–4 emberrel megerősíteni a keretet, hiszen magasabbra tennénk a lécet. A cél, hogy a következő idényben az első három hely valamelyikén zárjunk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában