Kosárlabda

2022.06.29. 09:31

Nem tétlenkednek az átigazolási piacon: a tengerentúlról érkezett az újabb igazolás

Ezúttal a tengerentúlról érkezett az NKA UNIVERSITAS PEAC női kosárlabdacsapatának új igazolása.

Móga Richárd

Fotó: EstherCasas

Kezd összeállni a kirakós, már ami a pécsi alakulat keretét illeti, ugyanis a 26 esztendős, 183 cm magas Sierra Calhoun leigazolásával egy sokoldalú, gyors, jól dobó és védekezni is szerető kosárlabdázóval lett gazdagabb a gárda.

– Sierra szerződtetésével egy erős, jó fizikumú amerikai magas bedobóval bővülünk, aki támadásban és védekezésben is képes hozzátenni a játékhoz. Rendkívül sokoldalú játékos, 1-től 4-ig szinte minden poszton bevethető, ponterős, és magassága ellenére rendkívül jó technikai repertoárja van – jellemezte az új igazolást Hartung Anita klubigazgató. – Az ő szerződtetése sok rotációs variációra ad majd lehetőséget a szakvezetésnek. Sierra már több európai bajnokságban letette névjegyét, győztes mentalitású játékos, szeretne bizonyítani Magyarországon is.

A brooklyni születésű játékos az egyetemi pályafutását a Duke Egyetemen kezdte meg, miután az országuk legnagyobb tehetségei között részt vett a rangos McDonald's All-American Game-en. Az Ohio State Universityn eltöltött három év után Calhoun 2019-ben diplomázott, mielőtt profi karrierbe kezdett volna. Európai pályafutása Görögországban kezdődött a PAS Giannina csapatánál, ahol 16,6 pontot és 8,7 lepattanót átlagolt.

Sziporkázó debütáló szezonjának köszönhetően a 2020/21-es szezonban Olaszországba szerződött, a Dinamo Sassari csapatához. Calhounnak mindemellett van tapasztalata az amerikai utánpótlás nemzeti válogatottban is, 2011-ben az U16-os, 2014-ben pedig az U18-as válogatottal dolgozott.

– Könnyű volt számomra meghozni a döntést, hogy Pécsre igazoljak, miután hallottam, hogy milyen gazdag hagyományokkal rendelkezik a klub és a város is a női kosárlabda terén. Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen elismert klubnál játszhatok, és hogy a legmagasabb szinten képviselhetem a klubot mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ismerem Magyarországot, mert bátyám Omar Calhoun a tavalyi szezonban az MVM-OSE Lions-nál játszott, és nagyon jó élményekkel gazdagodott. Várom a közös munkát, nagy ambíciókkal érkezem majd Pécsre – kommentálta szerződtetését Sierra Calhoun.

Mint korábban megírtuk, a baranyai alakulat már egy amerikai erőcsatárral, illetve egy irányítóval is megegyezett, ráadásul több kulcsemberrel is szerződést hosszabbított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában