Ideje igazolni is

2022.06.30. 13:00

Pörög a piac, a PMFC is már ébredezik

Lassan egy hónapja elkezdték a csapatok a készülődést a következő NB II.-es szezonra, hiszen az már július 31-én elrajtol. Nincs idő hát tétlenkedni, s már a PMFC is talán elkezdett ébredezni.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Megtette a hivatalos bejelentést a PMFC, így már biztos, hogy Weitner Ádám ül le a kispadra, aki a kemény munkában hisz. Emellett György Tamás, többségi tulajdonos arról is tájékoztatott, hogy Kránicz Ákos és Kulcsár Árpád nem marad a vezetősében, előbbi helyét Győri János veszi át. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy vajon kiket fog vezényelni az új tréner, hiszen a klub sem a biztosan távozókról, sem a maradókról, sem az érkezőkről nem informált még. 

Eközben az látszik, hogy a közvetlen riválisok is gőzerővel vetették bele magukat a további építkezésbe. A tavalyi 8. helyezett Soroksár gyorsan letudta a kötelező köröket, majd június elejétől kezdve bejelentette Pintér Dominik (Budaörs), Holczer Ádám (Tiszakécske) és Króner Martin (PMFC) érkezését. Ezzel a védelmében és a kapuspozícióban is határozottan megerősödött, ráadásul a pécsiek kárára. 

A mögöttük végző Ajka sem habozott, gyorsan kiértékelte az idényt, majd Zsolnai Richárd (DVTK), Jagodics Bence (Siófok) és Molnár Márkó (Budaörs) megszerzését is közölte a meghatározó játékosok megtartása mellett.

A Nyíregyháza szintén a piros-feketék kárára erősített, a házi gólkirály Adamcsek Máté érkezett hozzájuk Szerető Krisztofer (Soroksár), Baki Ákos (MTK) és Pantovics Nikola (Békéscsaba) mellett. 

A Csákvár azon felül, hogy meghosszabbította két kölcsönjátékosa szerződését, Hornyák Marcellt (Diósgyőr) csábította magához. A Békéscsabánál sem volt óriási mozgolódás, de hosszabbított a fontos játékosaival. 

A Tiszakécske annál inkább bekezdett. Kiss Norbert (Puskás Akadémia), Zamostnyi Balázs (Nyíregyháza), Szekér Ádám (Szombathely), Geiger Norbert (PMFC) és az ellenük bombagólt szerző Winkler András (Budaörs) is náluk kezdte már a felkészülést, így óriási tűzerőt képvisel majd. 

A Dorog és a Budafok is tovább erősödött. Előbbihez Borsos Vilmos (Paks) és Magyari Szilárd (Soroksár), utóbbihoz Tischler Patrik (DVTK) érkezett. A Pécsnek így fel kell kötnie a gatyát, ha versenyezni akar ezekkel a korábbi középcsapatokkal. 

Az egyértelmű, hogy a legtöbb csapatnak nincsenek olyan jó lehetőségei, mint a fővárosi gárdáknak, az MTK pedig egyértelműen a bajnokság legfőbb esélyese, hiszen nagyrészt egyben tartotta keretét, s olyan játékosokat szerzett meg, mint Németh Krisztián és Bognár István, akik még az élvonalban is tudnának kiemelkedőt nyújtani. Mellettük Zuigéber Ákos is kék-fehérbe öltözik majd. 

A másik NB I.-es kieső, a Gyirmót sem tétlenkedik. Helembai Márkot (MTK), Kovács Milánt (Szeged), Pethő Bencét (Paks) és Soltész Dominikot (Debrecen) máris a tavalyi élvonalbeli keret mellé csábították. 

Nyilván a Pécsnél is folyik a háttérmunka, sőt, úgy tudjuk, egy védővel és egy kapussal már meg is egyezett, de például harmadik támadóként Bíró Bence (Szeged) is elhagyja a klubot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában