Autósport

2022.06.23. 18:41

Rajtol a Mecsek Rallye: ízelítőt kaptak az érdeklődök csütörtök délután (GALÉRIA) - Videó

Kvanduk Bence

Az 55. Mecsek Rallye előételeként csütörtökön megérkezett az Ypres - Isztambul verseny mezőnye a Széchenyi térre, amelyet zömében második világháború előtti veterán autócsodák alkottak. Nem is meglepő hát, hogy minden járókelő tekintetét a megmérettetés résztvevői vonzották Pécs szívében.

A főfogás azonban még csak pénteken következik, hiszen 16.30-kor a PTE Brass Band koncertjét követően megkezdődik az ország egyik legnívósabb rali versenyének rajtceremóniája, amikor is újabb autóipari mesterműveket és gépszörnyeket figyelhet meg jó alaposan a publikum. Persze a legnagyobb élményt akkor is a pálya mellett kaphatja meg mindenki, de érdemes lehet a központban hangolódni. Főleg, hogy a szervizpark a Centrum parkolóban lesz, s este 21.30-tól ott lehet majd tovább vizslatni a versenygépeket.

Azoknak sem kell csalódniuk, akik a hétköznapon nem tudnak ott lenni a nyitányon, vagy a szakaszok mellett, hiszen szombaton is bőven lesz még lehetőség a szórakozásra, a célceremónia pedig ismét a Széchenyi téren lesz, várhatóan 15.30-kor kezdődik majd.

A verseny mellett is marad érdekesség, hiszen pénteken kilenc korabeli Gruppe A-s, azaz a kor igazi kétütemű verseny Trabantja járható körbe majd a Széchenyi téren, ha nem lenne elég a Historic mezőnyt alkotó veterán Porchék, BMW-k, Lanciák látványa, vagy a péntek reggel tovább gördülő 550 kilométeres túramezőnyt alkotó klasszikus Mercedesek, Bentley-k, Aston Martinok látványa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában