Jótékonyság

2022.06.03. 12:22

Súlyos betegségben szenvedő gyermekek jutnak új élményhez

Előkerült egy újabb, rég elveszettnek hitt PMSC-ereklye, amely egy jelképes összegért cserébe visszakerült a megfelelő helyére. Az összeget viszont nem önös érdekből kérte el érte a Pirates Family motoros klub, az Eurakvilo alapítványt támogatja.

Kvanduk Bence

Fotó: L.P.

A Stadion utcában egy kicsi, de annál fontosabb esemény történt. Mészáros Ferenc, a PMSC Öregfiúk Egyesületének elnöke, valamint Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója átvette az 1991-es Stuttgart ellen lejátszott UEFA-kupa-mérkőzés alkalmával kapott zászlót, amelyre Bánfai Béla talált most rá, és a Pirates Family MC Péccsel visszajuttatta helyére.

– Több tagunk is ezer szállal kötődött a PMFC-hez. Mivel elég sokat jótékonykodunk a motorosklubbal, így amikor megtaláltam a zászlót, akkor azonnal megegyeztünk, hogy szeretnénk hasonló célra fordítani, egyúttal visszajuttatni a Pécshez. Megkerestem Kulcsár Árpit, aki Mészáros Ferihez irányított, és meg is egyeztünk egy jelképes összegről, amit jótékony célra ajánlottunk – mondta Bánfai Béla. 

A pénz az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványhoz került, ahol leukémiás és rosszindulatú daganatos gyermekek élménynapjára fordítják azt. Egy smoothie-nap kellékeit szerzik be belőle, árulta már el Farkas Éva az alapítvány képviseletében. 

Kulcsár Árpád hozzátette, a sportegyesület vezetése fontosnak tartja a múlt ápolását, így egyértelmű volt, hogy az ÖFE-vel, amelynek pedig ez elsődleges célja, közösen szeretnék visszaszerezni az ereklyét. Az összeg egyik felét így maga a klub állta. Mészáros Ferenc ehhez kapcsolódva megjegyezte, ők is szívesen jótékonykodtak, s öröm, hogy ilyen módon tették. 

– Szeretnénk továbbra is felhívni a rajongók, volt társak figyelmét, hogy keressük a hasonló ereklyéket, zászlókat, trófeákat. Ha valaki tud hasonlóról, azt kérjük, jelentkezzen – zárta Mészáros. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában