Már játszik a Misleny

2022.06.29. 13:00

Tóth László ma debütál a padon

A kánikula miatt igen kemény első felkészülési héten van túl az újonnan kinevezett Tóth László vezetőedző irányításával a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata. Az NB II. újonca szerda délután 18 órakor játssza első idei felkészülési mérkőzését az Érd otthonában. Az évad első mérkőzése előtt Tóth Lászlóval beszélgettünk.

Radnai Balázs

Tóth László először ülhet felnőttcsapat kispadján vezetőedzőként

Fotó: Laufer László

– Hogyan haladnak a felkészüléssel a rekkenő kánikulában? 

– Nem kegyes az időjárás, de a körülményektől függetlenül keményen edz a társaság. Természetesen ilyenkor fokozott figyelmet fordítunk a hidratálásra. Keddtől ráadásul már napi két edzéssel készülünk, és szerda-szombat ritmusban elkezdjük az edzőmérkőzéseket: szerdán az Érd, szombaton pedig a Siófok ellen lépünk pályára. 

– Mik a tapasztalatai az első hétnyi edzés után?

– A mentalitással elégedett vagyok, érződik, hogy mindenki nagyon keményen odateszi magát. A játékot azonban még sokszor meg kell állítanom, hogy javítgassuk a hibáinkat, de ez a felkészülés elején teljesen természetes.

– Eddig utánpótláscsapatok kispadján ült, milyen érzésekkel várja az elsőt felnőttcsapatnak levezényelt mérkőzését?

– Sok próbajátékos lép majd pályára a csapatban az Érd ellen, így jelenleg az a legfontosabb, hogy őket teszteljük és jól tudjunk igazolni a tavalyi bajnokcsapat magja köré. Az első bajnoki előtt persze biztos lesz majd egy kis izgalom is.

– Kezd összeállni a keret? 

– Alakulunk, és szeretném, ha ennek a hétnek a végére már kilencven százalékban összeállna, kikkel fogunk együtt dolgozni. Ezért is fontos a próbajátékosok szerdai érdi, illetve a szombati pécsi teljesítménye. 

– Tavaly veretlenül lettek bajnokok a harmadik vonalban, mi lehet a célkitűzés az NB II.-ben? 

– Jó lenne az új szezont is veretlenül befejezni, de természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ennek igen kicsi az esélye. A minimális célkitűzésünk a bennmaradás, és már ez sem lesz könnyű, hiszen óriási a különbség a két osztály között. Mivel a csapat összeszokott gerince együtt maradt, így ha köréjük jól tudunk igazolni, akkor nagy küzdelemmel elkerülhető lesz a kiesés. Tisztában kell lennünk azzal, a másodosztályban a mi csapatunknak a legkisebb a költségvetése, így elsősorban harcos attitűddel és küzdéssel kell kiegyenlítenünk a hátrányt.

– A csapat tavaly jó támadójátékkal kényeztette el a kozármislenyi szurkolókat. Milyen játékot várhatunk ősztől? 

– Igyekszünk továbbra is megtartani támadószellemű játékunkat, de nyilvánvaló, hogy a másodosztályban jóval nagyobb nyomás helyeződik majd a védelmünkre, így meg kell találnunk az egészséges egyensúlyt. A játékunkat nagyban befolyásolja még, hogy kiket tudunk igazolni, hiszen majd a végleges játékoskerethez kell kialakítani és finomhangolni a stratégiánkat. Az valószínűsíthető, hogy nem mi fogunk dominálni a mérkőzéseken, de kezdeményező focit és óriási küzdőszellemet szeretnék majd látni a pályán ősszel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában