A vb-n is remekelt

2022.07.04. 15:37

A nagypapa joggal büszke Kajdon Blankára

Kiválóan teljesített a baranyai kötődésű ifjú titán az U20-as női kézilabdázók világbajnokságán.

Horváth László

Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Celje Ezüstérmet szerzett a magyar válogatott a szlovéniai női U20-as kézilabda-világbajnokságon, miután a döntőben 31-29-re kikapott Norvégiától. 

A fináléban a legeredményesebb játékosunk Kajdon Blanka volt, aki nyolc gólt szerzett. A 169 centis, 70 kilós kézis egyetlen magyarként bekerült a torna All Star-csapatába, mint a legjobb irányító. Blanka veszprémi születésű, játszott a Boglári Akadémia-SZISE-ben és a Vasasban, most igazolt Siófokra. Édesanyja Pécsre járt egyetemre, nagyapja, Kajdon Kálmán pedig évtizedeken át különböző minőségében szolgálta a bicsérdi labdarúgást, ő vasárnap a helyszínen tekintette meg a vb-döntőt. 

– Nagyon örültem Blanka kivájó játékának, nagyon büszke vagyok rá – mondta a fiatal lányról a nagypapája a hazaérkezése után. – Az viszont nagyon fájdalmas volt, megint nem sikerült megnyerniük a finálét, borzalmas érzés volt látni a végén a történteket.

Blanka egyébként már a felnőtt válogatottba is kapott meghívást. A sport mellett tanul, másodéves a fővárosi közgazdasági egyetemen.

A csapatnak egyébként volt egy másik baranyai kötődése is, hiszen Vártok Tamara játékát Kozármislenyből nézhették büszkén, hiszen ő az ottani csapat kötelékében is nevelkedett. Az ő szereplése azért is különleges, mert 2004-es születésűként lehet ott a 2002/2003-asok világbajnoki megmérettetésein.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában