Jól sikerült a kezdés

2022.07.31. 21:01

Békéscsaba veréssel debütált Weitner a PMFC padján

Megérdemelten szerzett három pontot a PMFC a Békéscsaba vendéglátójaként. Weitner Ádám csapata nagyon fegyelmezett, szervezett futballt játszva nyert egy góllal.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A találkozó első harminc percében keresték a fogást egymáson a felek, s látványosan nem is találták. A fél óra elteltével viszont kezdett felpörögni a találkozó, s a Békéscsaba főként Hamed, míg a PMFC új támadó triója, Makrai, Tóth-Gábor és Harsányi révén veszélyeztetett. A szünetig viszont nem esett gól.

A fordulást követően egyre inkább növelte a nyomást a pécsi gárda, s csak Bukránnak köszönhették sokszor a lilák, hogy nem szerezte meg a vezetést. Egészen a 71. percig így volt ez, amikor is Tóth-Gábor Kristóf megszerezte egy szögletet követően első pécsi találatát. Ezt követően Katona és Kesztyűs előtt is meg volt a lehetőség, hogy tovább növelje az előnyt, de ez nem sikerült. Összességében viszont a Pécs megérdemelten tartotta otthon a három pontot fegyelmezett játékának köszönhetően. Jó bemutatkozás volt ez mind az új játékosok, mind Weitner Ádám vezetőedző részéről piros-feketében.

PÉCSI MFC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 1–0 (0–0)
Labdarúgó NB II., 1. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Máyer Gábor, Nagy Viktor)
PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Futó Zs., 79.), Nikitscher, Harsányi (Svedyuk, 88.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás, Fazekas, Bora, Mikló – Talpalló, Zvara (Váradi Á., 77.), Kitl (Lukács R., 77.), Szabó P. (Sipos G., 65.) – Máris, Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Tóth-Gábor (71.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában