Labdarúgás

2022.07.19. 14:28

Egy erősebb mezőnyben is arathatnak az értékeikkel

A nagykozári bajnokcsapat egy szinttel feljebb is szeretne értékeit megtartva vitézkedni. Ha csapategységük olyan lesz, mint tavaly, akkor bármire képesek lehetnek.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A bajnoki címet tűzte ki célul a Nagykozár labdarúgócsapata a tavalyi szezon kezdetén, mindezt Sütő Szabolcs irányításával sikerült is elérni. Toronymagasan, már meccsekkel az idény vége előtt megnyerte az AutóCity Volkswagen Megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságot az alakulat, így jöhet a szintlépés. 

– A bajnokság megnyerése volt a cél, de ekkor még nem tudtuk, hogy adott esetben vállalnánk-e a magasabb osztályt. Úgy voltunk vele, hogy először nézzük meg, mire is vagyunk képesek, majd ha döntést kell hozni, akkor közösen tesszük meg, alaposan átgondolva, hiszen pontosan tudjuk, hogy a Megye I. több megoldandó feladattal jár gyakorlatilag minden téren – nyilatkozta lapunknak a nagykozári vezetőedző, Sütő Szabolcs. 

Mint ahogy azt a tréner elmondta, büszkének kell lenni a sikerre, de helyén is kell kezelni. Persze bízik abban, hogy a lendület kitart, még úgy is, hogy jóval tapasztaltabb ellenfelek ellen, egy erősebb bajnokságban kell bizonyítania az együttesnek, hogy nem érdemtelenül jutott fel. A bajnokcsapatot szeretné egyben tartani a vezetőség, így nagy mozgás a keretet tekintve nem várható. 

– Természetesen szükségünk van erősítésekre, így „vérfrissítés” gyanánt néhány új játékos már érkezett hozzánk, és még fog is, de alapvetően az eddigi csapatra szeretnék építkezni, hiszen ezt a sikert együtt értük el, és együtt is kell tovább haladnunk a megkezdett úton – vélekedett Sütő. 

– Úgy próbálunk erősíteni, hogy eddigi értékeinket megtartjuk, és a kerethez igazítva próbálunk új játékosokat hozni, megőrizve fő erényünket, a csapategységet. Fejlesztés szintjén általánosságban tudom megfogalmazni, hogy a sporttelepünk évről évre épül és szépül. Itt muszáj kiemelnem a vezetőség munkáját, Takács Imre elnökét, illetve Véghelyi János alelnökét, akik magáról a nagykozári sportegyesületről saját gyermekükként gondoskodnak. Nagyon szép helyszínen sportolhatunk hétről hétre mi is, illetve utánpótláscsapataink játékosai is. 
 

Hosszú távra terveznek

Egy induló szezon mindig új kapukat nyithat meg. Persze vannak csapatok, akik a favoritok között szerepelnek, de lehet egy-egy olyan együttes, aki képes lehet meglepetést okozni. Ki lehetne minderre alkalmasabb, ha nem a Nagykozár. A sikerkovácsok többsége a következő idényben is a klubot erősíti, ráadásul a Megye I.-es csapatok sem tudhatják, mit várjanak Sütőéktől. 

– Mindenképpen hosszabb távú koncepcióban gondolkodunk, első évben a középmezőnyt célozzuk meg – kezdte a célkitűzésről a vezetőedző. – Nehéz még erről nyilatkozni, hiszen nem tudjuk még a pontos létszámot, illetve a mezőny erősségét, de alapvetően reális célokat fogalmaztunk és határoztunk meg. A keret formálódik még, de újoncként egy 16 csapatos mezőnyt tekintve a 9–12. helyek egyikére odaérni első évben elfogadható lenne. Mindemellett külön örömteli, hogy a tervek szerint idén világítással bővülhet az edzőpálya, így tovább szépülhet a nagykozári futballélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában