Ifjúsági olimpia

2022.07.23. 20:00

Letették a PVSK és az NKA tehetségei is az esküt

Kenderesi Péter és Högye Petra is megfogadta, a lehető legjobb tudása szerint képviseli hazánkat a Szlovákiában zajló Európai Ifjúsági Nyári Olimpiai Fesztiválon.

K. B.

Forrás: Magyarock - Olympic Team Hungary

A PVSK két tehetséges sportolója, a kosárlabdázó Högye Petra, valamint a cselgáncsozó Kenderesi Péter is részt vesz a 2022-es besztercebányai Európai Ifjúsági Nyári Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Mellettük a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendékei, Halmágyi Kitti, Subotica Milka és Gréts Dalma is ott lesznek a viadalon.

Az ifjú sportolók a minap az esküt is letették, amit követően most már minden idegszállal készülhetnek az EYOF-ra. Az eskü szövegét két olimpiai bajnokunk, Szabó Gabriella és Gyurta Dániel mondták elő.

Az eseményen 9 sportágban 95 sportoló képviseli majd hazánkat, a megmérettetések  vasárnap kezdődnek, s jövő szombatig tartanak. Kézi- és kosárlabda, országúti kerékpározás, judo, kézilabda, úszás, sporttorna, tenisz és röplabda, tollaslabda sportágak szerepelnek a hatnapos programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában