Helyi sport

2022.07.11. 12:00

Lezárultak a focinevezések

Július elsejével lezárult a nevezés a megyei labdarúgásban, a különböző bajnokságokban most zajlik a hiánypótlás, a sorsolás mindenütt augusztusban várható.

Horváth László

Fotó: Laufer László

Baranyai körkép A felnőtteknél a megyei I. osztályba 16, a II-be 15, a III-ba a várhatóan három csoportba összesen 42, míg az öregfiúk bajnokságba 22 csapat adta le a nevezését, amelynek határideje július elseje volt. Lesznek olyan klubok, amelyeknél újra lesz foci, vagy ahol szinte a semmiből a semmiből teremtik meg a futballt. Az új „felszállók”: a Szászvár, az Olasz, a Mozsgó, a a Magyarbóly, a Villány II., a PTE-PEAC III., míg az öregfiúknál a Patapoklosi és a Bonyhád. 

– Örülünk annak, hogy ennyi új induló lesz, különösen örömteli a szászváriak visszatérése – nyilatkozta Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága igazgatója. – A nevezési díjak tavalyhoz képest minimálisan nőttek, azok 10 százaléka terheli csak a sportegyesületeket, a többit a Magyar Labdarúgó Szövetség fedezi. Néhány nevezést hiánypótlásra vissza kellett adnunk, most ez a folyamat zajlik. Ha ez lezárul, akkor lehet végleges a bajnoki osztályok mezőnye. A  bajnokságok sorsolása augusztusban készül el.

A pályahitelesítések a megyei I. osztályban már megvoltak, a II. és III. osztályban ezekkel július végéig végeznek. A bajnoki rajt előtt rendezik meg a Magyar Kupa első megyei fordulóját, ezen minden I-es, II-es és III-as résztvevő indulása kötelező. A játékvezetői tábort egynaposra tervezik, az időpontja augusztus 6., akkor elméleti teszt lesz (a fizikai már korábban megvolt). A hagyományos ligaértekezletet augusztus közepére szervezik, a díjátadó gálára (amelyen például a gólkirályokat és a sportszerűségi verseny győzteseit köszöntik) augusztus végén kerül majd sor. Természetesen nyáron is lehet klubot cserélni, a mostani átigazolási időszak első pillanatra nem túl egyszerű szabályai az MLSZ BMI honlapján (baranya.mlsz.hu) megtalálhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában