Pécsre jön Nick Nurse

2022.07.01. 16:00

Az NBA sztáredzője is megosztja a tudását

A kosárlabdavilág szeme ez évben is Pécsre szegeződik, hiszen napjaink sportjának legnagyobb elméi osztják meg tudásukat majd a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia falai között.

K. B.

Nick Nurse, az NBA-győztes edző is beszél a konferencián

Fotó: MW

Másodjára is a baranyai megyeszékhelyre csábítja a kosárlabdasport krémjét a Rátgéber Akadémia, de nem önző céllal. Az intézmény falain belül rendezik ugyanis majd meg a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ szervezésében a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát. Ez pedig minden szakmabelinek óriási lehetőség arra, hogy a legnagyszerűbb sportvezetőktől tanulhasson, leshessen el akár bajnokságokat befolyásoló fortélyokat.

A július végére, 23-24-re szervezett eseményen a Multipractice lesz a központi tematika, ehhez kapcsolódva fejtik ki véleményüket, tapasztalataikat a mai kosárlabdázás legelismertebb képviselői. 

A nívós társaság talán legismertebb tagja Nick Nurse, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Toronto Raptors vezetőedzője, aki a kanadai csapat egyetlen bajnoki címénél is ott ült a padon, illetve a kanadai válogatottat is ő irányítja. Tavalyelőtt az év edzőjének is megválasztották. 
A világ legnívósabb seregszemléjét azonban nem csak Nurse hozza majd testközelbe ebben az évben, ugyanis Pécsre látogat az a Robert McKillpo is, aki felfedezte, edzette és útjára indította korunk talán legnagyszerűbb irányítóját, Steph Curryt. Azaz betekintést kaphatunk annak a szakembernek az elméjébe is, aki meglátta a lehetőséget az idei bajnok legjobb játékosában, a döntő MVP-jében.

Persze nem csak miattuk lesz érdemes végigböngészni a konferencia programját, hiszen szerte a világból jönnek majd olyan előadók, akiknek érdemes lesz minden szavát felszippantani. Természetesen a magyar kosárlabdát is képviselik majd az előadásokon, hiszen maga Rátgéber László is beszélni fog, de a Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán is elárul majd egy két titkot a sikereikről.

A II. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, június 1-től már lehet jelentkezni a www.ksmk.hu weboldalon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában