Zakatol a bajnokság

2022.07.02. 13:00

Megmenekült a strandfoci

Már javában zajlik a strandlabdarúgó szezon, a különböző korosztályokban kiírt országos bajnokságban baranyai csapatok is érdekeltek. A meccseket a balatonlellei homokon játsszák.

Horváth László

Forrás: Rack Róbert

Baranyai körkép Ahhoz képest, hogy néhány éve veszélybe került a sportág jövője, szerencsére nincs akkora baj. Ha a profizmus el is tűnt, amatőr vonalon tovább folytatódnak a versenyek. Az idei férfi NB I.-et a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. szervezi, ami egy ötcsapatos tornát jelent egy hétvégén Bonyhádon.

Amatőr női és utánpótlás bajnokságot a szigetvári Rack Róbert által irányított Magyar Labdarúgó Egylet Kft. bonyolítja le, ők kapták meg ehhez a jogot. Az idei tornák hat hétvégén keresztül a Focivilág támogatásával zajlanak. A mérkőzéseket mindenkinek a balatonlellei Napfény strandon rendezik meg.

A strandfoci-pontvadászatban baranyai csapatok is játszanak. Az U17-et a PTE-PEAC nyerte, a nyílt férfi kategóriában a Keresztes Lovagok, a Nagydobsza és a Bódi Focisuli indult, a Lovagok győzött, a Bódi második lett, míg a nagydobszaiak sereghajtók lettek a hatos mezőnyben. A Lovagok az öregfiúknál is érdekelt, miként a hölgyeknél is a Lidércek nevű gárdával együtt.

– A női NB II.-ben nincs csapat Baranyából, az élvonalban viszont kettő is van – nyilatkozta Rack. – Mi a Keresztes Lovagokkal tavaly másodikok lettünk, idén a célunk a bajnoki cím megszerzése. Ha sikerülne, akkor jövő májusban ott lehetnénk Portugáliában, ahol egy rangos tornát rendeznek lányoknak.

A sportvezető örül annak, hogy a strandfoci megmenekült, mindent megtesz azért, hogy a sportág a mélypontról újra felemelkedhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában