Remekelnie kell

2022.07.02. 21:24

Michelisz az ötödik helyről rajtolhat

Jó időt futott a baranyai pilóta a kvalifikáción Portugáliában, de még van mit javítania a vasárnapi két futamon.

Kvanduk Bence

Forrás: michelisz.hu

Fotó: Frédéric Le Floch

A magyarok hétvégéje lehet ez a túraautó világkupában (WTCR), hiszen a portugál Vila Realban a baranyai származású Michelisz Norbert és Tassi Attila is kiválóan vezetett a vasárnapi időmérőn. Persze két jó futam kell ahhoz, hogy ez az állítás valóra is váljon.

A kvalifikáció első etapjában mindkét említett magyar jó időt ment, s sokáig az első öt között volt, s végül mindketten mehettek a Q2-be.

A második fázisban is maradt a jó formájuk, de maradéktalanul elégedettek nem lehettek. Tassi egy hajszállal lemaradt a pole pozícióról, míg Michelisz az ötödik helyet csípte el. Azonban így is harcba szállhatott  Yann Ehrlacher-val, Santiago Urrutiával, Ma Csing-huával és Néstor Girolamival a rajtelsőségért. A Q3-as 2:00.101-es idejét azonban a többieknek sikerült felülmúlniuk, így maradt az ötödik helyen.

Nagy Dániel a 17. helyre ért oda.

– Idén először kerültem a legjobb ötbe az időmérőn, és örülök, hogy visszatértem a Q3-ba. Köszönöm a csapatnak a kemény munkát – tette közzé Michelisz közösségi portálján.

Vasárnap az első futamra 14.10-kor, a másodikra 18.15-kor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában