Még mindig nem állt dobogóra

2022.07.24. 18:04

Michelisz kétszer is a top ötben végzett

Jó eredményekkel zárta az olasz hétvégét is Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) korábbi bajnoka, de most sem lehet teljesen elégedett azzal, amit a Hyundai-jal el tudott érni a versenyeken.

Kvanduk Bence

Forrás: michelisz.hu

Portugáliát követően bizakodva érkezett meg Olaszországba Michelisz Norbert, s reményei úgy tűntek, hogy valóra is válnak, hiszen az első szektorban piszok gyors volt minden alkalommal. A mezőny legjobbja volt a pálya ezen szakaszán.

Így az első futamot a harmadik rajtkockából várhatta, de a lámpák kialvása után Berthon és Magnus is el tudott mellette menni. Előbbinek viszont gumiproblémái akadtak, s ki kellett állnia. A baranyai pilóta közben végig támadta Magnust, s egy safety caros időszak után is a sarkában maradt, előzni végül nem tudott. Így pedig elmaradt az első dobogós helyezése idén újfent, pedig már nagyon közel állt hozzá.

A második verseny sem ment sokkal jobban Michelisz szempontjából. A rajtot követően a hatodik helyen autózhatott, mert elengedte a bajnoki címre esélyesebb csapattársát, Mikel Azconát. Ezt követően egy rivális hibáját és gumiproblémákat kihasználva egészen a negyedik helyig jött előre, de esélye sem volt arra, hogy fellépjen a dobogóra. Főleg úgy, hogy csapattársa autózott előtte, akit nem is támadhatott a csapat érdekeit figyelembe véve.

Az 1. futam eredménye: 1. Néstor Girolami (argentin, Honda), 2. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai), 3. Gilles Magnus (belga, Audi), 4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai), 5. Tassi Attila (magyar, Honda).

A 2. futam eredménye: 1. Gilles Magnuss, 2. Nathanael Berthon (francia, Audi), 3. Mikel Azcona, 4. Michelisz Norbert, 5. Néstor Girolami... 8. Tassi Attila.

Két dobogós helyezésének köszönhetően a baranyai pilóta csapattársa, a spanyol Mikel Azcona tovább tudta növelni előnyét a riválisaival szemben. Már 36 ponttal előzi meg Girolamit. Bár a konstruktőri bajnokságot is a Hyudai vezeti, valahogy Michelisz autója továbbra sem tűnik igazán versenyképesnek a futamokon.

Nagy Dániel ezúttal nem szerezhetett pontot a Zengőnek, hiszen nem tudták összerakni autóját legutóbbi balesetét követően, így nem is indult.

Az összetett állása: 1. Mikel Azcona 200 pont, 2. Néstor Girolami 164, 3. Robert Huff (brit, Zengő Motorsport) 148, 4. Gilles Magnus 142, 5. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk&Co), 6. Yan Ehrlacher (francia, Lynk&Co), 7. Nathanael Berthon 114, 8. Michelisz Norbert 98.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában