A szimulátorral is remekel

2022.07.04. 11:00

Profi focista lépett be a pécsi e-sport csapatba

Apránként szedte össze a szimulátoros setupját Bohata Ádám a pandémia alatt, de gyorsan kiderült, hogy remek érzése van a versenyzéshez.

K. B.

Forrás: pmfc.hu

Pécs Nagyon sikeres szimulátoros gárda jött össze a PMFC e-sport szakosztályánál, s a Forma-1-es pilótáik száma most eggyel bővült. Ráadásul egy olyan fiatallal sikerült erősíteniük a gárdát, aki a való életben is a pécsi egylet igazolt sportolója. A virtuális térben Zadi néven versenyző Bohata Ádám gyarapítja majd a jövőben a pécsiek bajnoki címeit.

– 2020 márciusában kezdtem el szimulátorozni, amikor a Covid kezdődött, de már előtte is nagyon vonzott a versenyzés – vallotta a klub portálján Bohata, akiről aztán kiderült, remek érzéke van hozzá. Már az első Elit ligában töltött szezonjában bajnok lett. – Apránként raktam össze a kis szimulátorom, először csak egy kormánnyal kezdtem, később pedig beszereztem egy vázat és egy gamer monitort is. Az F1 Hungary Ligában kezdtem és a mai napig ott versenyzem. Szerencsére hamar sikerült kiharcolnom a legmagasabb osztályban való versenyzést. Az első Elit 1-es szezonomat nagy meglepetésre sikerült megnyernem. A második szezonom jelenleg is zajlik, nagyon szoros a csata, van még 4 futam belőle, amit próbálok a lehető legeredményesebben befejezni immáron PMFC e-Sport színekben.

Ezzel már két profi labdarúgó is erősíti az e-sport csapatot, hiszen Hegedűs Márk a FIFA csapat tagja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában