Labdarúgás

2022.07.31. 19:36

Sokáig pariban volt, de vereséggel kezdett az újonc Kozármisleny

Móga Richárd

Képünk illusztráció.

Fotó: Lang Róbert

Izgalmas mérkőzést vívott egymással a labdarúgó NB II. első fordulójában a legutóbbi bajnokságban 8. helyen végző Soroksár és az újonc Kozármisleny.

A baranyai csapat új igazolásai közül a kezdőcsapatban kapott helyett Varasdi Dániel, Kulcsár Kornél, Bartha László, Kosznovszky Márk, Gál Szabolcs és Vogyicska Balázs is.

A két együttes tétmérkőzésen legutóbb 2017 májusában találkozott, akkor Kozármislenyben a Soroksár 2–1-es győzelmet aratott. Eddigi négy másodosztályú összecsapásuk során két soroksári győzelem és két döntetlen született.

Ezúttal számos mislenyi helyzettel kezdődött az összecsapás, azonban a házigazda járt közelebb a gólhoz, hiszen a 24. percben Lőrinczy közel 22 méterről kapura lőtt, a labda pedig a felső lécről vágódott le. Percekkel később ajtó-ablak ziccert hibázott a Soroksár. Lovrencsics fejelhette kapura a játékszert az ötös sarkától, de Varasdi óriási bravúrral védett. A kipattanó labda Haris elé került, azonban a gólvonalon álló védő felsőtesttel blokkolni tudta a hazai játékos lövését.

A félidő végén jött a hidegzuhany. Lovrencsics passzolt Lőrinczyhez, aki egy cselt követően 13 méterről a bal alsóba lőtt, s ezzel megszerezve a Soroksár vezetőgólját.

A fordulást követően gyors gólváltás következett. Egy kontratámadás végén Kirhcner kevergetett a bal szélen, majd lövése levágódott egy védőről. A labda Bartha László elé került, aki kissé kisodródott helyzetből a kapu bal oldalába bombázott.

Öt perc után ismét előnyhöz jutott a Soroksár Lovrencsics révén. A következő percekben a sárga lapok potyogtak. A 75. percben azonban a hazai klub ismét mattolt, így már két góllal vezetett a Soroksár, s a folytatásban nem is változott az eredmény.

SOROKSÁR SC–HR RENT KOZÁRMISLENY 3–1 (1–0)
Labdarúgó NB II., 1. forduló. 

SOROKSÁR: Kovács M. – Ternován, Ikonomou, Valencsik, Csontos D. – Haris (Halmai, 70.), Hudák – Hajdú R. (Nagy O., 69.), Lőrinczy, Lisztes K. (Króner, 79.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter

KOZÁRMISLENY: Varasdi – Gajág, Gál Sz., Turi T. (Tóth Z., 69.) – Kosznovszky, Horváth D. – Vogyicska (Vajda R., 77.), Bartha L., Kulcsár K., Kirchner – Hampuk (Puska P., 69.). Vezetőedző: Tóth László

Gólszerzők: Lőrinczy (45., 75.), Lovrencsics (56.) illetve Bartha (51.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában