Átalakul a nyáron a Pécs

2022.07.07. 09:30

Weitner: Tartalommal kell megtöltenünk a játékot

Weitner Ádám vette át a 2022/2023-as idényre a PMFC NB II.-es labdarúgócsapatának vezetését, aki jó, látványos játékkal akarja szórakoztatni a pécsi közönséget.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

A legutóbb az NB III.-as Pápa gárdáját irányította a PMFC új vezetőedzője, Weitner Ádám, de több klub figyelmét is felkeltette csapata játéka, és a munka, ami a mögött volt. Végül a pécsiek ajánlatára bólintott rá.

– Tetszett, hogy a tulajdonos által felvázolt tervekben nagy kihívás van, mert játékosként és edzőként is mindig ezt kerestem – kezdte kérdésünkre Weitner. – Számított, hogy egy nagyváros csapatában lehetek vezetőedző ilyen fiatalon. Nagyon megtisztelő volt, hogy nem valakinek az ajánlása alapján kerestek meg, hanem észrevettek, és láttak bennem fantáziát.

Az elmúlt években Vas László irányítása alatt egy nagyon határozott stílust alakított ki a Pécs, de ebben is várható most változás, s ez kedvezhet a szurkolóknak is.

– Jó, ha egy csapatnak van egy határozott stílusa, az még jobb, ha az edző filozófiáját észre lehet venni a játékon. Ez itt eddig megvolt, mert amit kitalált az elődöm, az maradéktalanul látszott a pályán. Én is szeretem, ha a csapataim küzdenek és agresszívan játszanak, de több tartalmat akarok bele vinni. Szeretném ha a játékosaim felszabadultan futballoznának, mert a nézők ezért szeretik a sportágat. Azért jönnek ki a meccsre, hogy cseleket, gólokat, szép megmozdulásokat, a másik oldalon kemény belépőket, egészséges agreszivitást, szervezettséget lássanak – fogalmazott.

A következő idényben viszont nem csak az ellenfelekkel gyűlhet meg a fiatal tréner baja, a csapatkohézió sem tökéletes még a nagy nyári mozgás mellett.

– Nagyon kevés játékosunk volt, akinek élő szerződése volt, amikor ideértem. Azon vagyunk, hogy mielőbb megállapodjunk mindenkivel. Új csapatot kell építeni, ami szintén nagy kihívás. Folyamatosan azon vagyunk, hogy úgy megerősítsük ezt a csapatot, ami erre a szintre elvárható. Igazából az idővel van probléma, mert abból nem áll sok a rendelkezésünkre. Minél gyorsabban végzünk a keret kialakításával, annál több időnk lesz jó csapatot építeni – folytatta. – Még korai az elvárásokról beszélni. Azon dolgozunk, hogy a szurkolók, a klubvezetők, a játékosok is elégedett legyenek. Minél jobb csapatot szeretnénk kialakítani, hogy a lehető legjobb focit játszhassuk. A minőségi munkában hiszek, úgyhogy ha jól dolgozunk, ezt meg tudjuk valósítani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában