U16-os kosárlabda Eb

2022.08.13. 19:32

A gyenge első negyed megpecsételte a mieink sorsát – videó

Nagyot küzdöttek a mieink Belgium ellen a B-divíziós Európa-bajnokságon, de a rossz kezdés miatt végig rohanniuk kellett az eredmény után.

K. B.

Forrás: FIBA

Meg tudták nehezíteni a mieink Belgium dolgát a B-divíziós Európa-bajnokságon, de az elrontott első negyedet követően a sikerre nem sok esély volt.

A találkozó első negyedében a mieink mindössze 9 pontot tudtak szerezni, míg az ellenfél 17-ig jutott. Bár a következő tíz perc már a magyar csapaté volt, ezzel is csak megközelíteni tudta a riválist.

A záró etapban aztán már nem töltöttek, csak lőttek a gárdák, de a dobópárbajból is a belgák jöttek ki jobban, igaz, csak egy ponttal, 32–31-re nyerték ezt a játékrészt.

A magyar nemzeti csapatban a Rátgéber Akadémiát képviselő Lukácsi Gábor és Mészáros Ágoston egyaránt 7 ponttal segített, de Angyal Medárd, Fonyó Botond és Szita Márton nem talált a gyűrűbe.

Magyarország–Belgium 75–81 (9–17, 19–15, 16–17, 31–32)

U16-as fiú kosárlabda Európa-bajnokság, B-divízió, Szófia. Magyarország: Gyürk 4, Kékesi 21/15, Mészáros 7, Keller 2, Laar 2. Csere: Buglyó 16/6, Pavlik 4, Angyal, Fonyó, Kiss-Leizer 12, Lukácsi 7/3, Szita. Szövetségi edző: Faragó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában