WTCR

2022.08.06. 15:13

A leggyorsabb volt, de nem tudja, mire számítson Michelisz

Michelisz Norbert megmutatta, hogy a WTCR Alsace Grand Est-i hétvégéjén oda kell figyelni rá és a Hyundaira, hiszen a második szabadedzésen csapattársával repesztették a leggyorsabb köröket.

Kvanduk Bence

Fotó: DPPI/Clément Luck

A Hyundai magyar és spanyol pilótája, Michelisz Norbert és Mikel Azcona uralta a túraautó-világkupa (WTCR) aktuális verseny hétvégéjének második szabadedzését. A baranyai pilóta az utolsó körre tartogatta a legjobbját, 1:26.769-et repesztett, s háromezreddel az élen végzett így.

– Anneau du Rhin új pálya lesz számunkra a WTCR-ben, nem is igazán tudom, mire számítsak – nyilatkozta még a hétvége előtt Michelisz. – A pálya nagyon szűk és egyedi, mindig nehéz az ilyen helyszíneken jósolgatni. Képesek lehetünk a top 10-ben lenni, azaz megvan az esélye az erős pontszerzésnek, ami mindenképpen célja az előttünk álló hétvégének.

A második szabadedzést követően viszont már joggal üthetett volna meg bizakodóbb hangvételt is, azonban nem tette.

– Rendben volt, belülről egy kicsit trükkösebbnek tűnt, mint az első edzés – mondta. – A fő, hogy meg van a tempónk, azonban gumi előnyünk is volt a többiekkel szemben, így nem tudom, mi a realitás. Az autó jól működik, várjuk a kvalifikációt, de nem tudom mire számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában