WTCR

2022.08.07. 10:30

A nyolcadik helyre kvalifikálta magát Michelisz

Nem kezdhet most sem előkelő helyről Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) futamain, hiszen a remek második szabadedzést követően az időmérőn már nem volt meg a tempó előnye.

K. B.

Forrás: michelisz.hu

Bár a második szabadedzésen Michelisz Norbert, s a másik Hyundait vezető Mikel Azcona repesztették a leggyorsabb időket, a baranyai pilóta már akkor sem érezte reálisnak az eredményeiket. Az első Alsace Grand Est-i kvalifikáció pedig alá is támasztotta a félelmeit, eltűnt az Elantra előnye, amit a gumiválasztásnak köszönhetett korábban.

A pole pozícióért óriási csata alakult ki az élen, s végül Néstor Girolami szerezte azt meg, aki 0.026-tal ment jobb időt, mint Näthaniel Berthon. A Honda-Audi első sort követően jön a bajnoki pontvadászat vezetője, Azcona, s mellőle Girolami csapattársa Esteban Guerrieri rajtolhat majd. Az ötödik rajtkocka Gilles Magnussé lett, majd jön Tiago Monteiro, Tom Coronel és Mihelisz Norbert. A top10-et Rob Huff és Mehdi Bennani zárják. A 11. és 12. a két másik magyar Tassi Attila és Nagy Dániel lettek.

Az első futam 12.15-kor, a második 16.15-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában