Mervó szólója nagyot szólt

2022.08.07. 19:30

A sírból felállva szerzett pontot a bátor Szentlőrinc (galéria)

Az első félidőben jól tartotta a Szentlőrinc a tavaly még élvonalban szereplő MTK-t a labdarúgó NB II. 2. fordulójában, de a fővárosiak a fordulás után kettőt is berámoltak gyorsan a piros-feketéknek. Mervóék viszont egy pillanatra sem adták fel, s így pontot tudtak szerezni.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Jól kezdett a Szentlőrinc az MTK ellen, ha nem nézzük a fővárosiak lesről szerzett és épp ezért meg nem adott gólját az első percben. Azt követően gyorsan megmutatta a piros-fekete alakulat, hogy van ezen a találkozón keresni valója, s nem sokkal később László Dávid lecsúszott beadása majdnem be is hullt a kapuba.

Meglephette Bognár György alakulatát a lőrinciek akarata, hiszen az első gólt is ők szerezték. Egy gyors ellenakció végén Németh Erik bújt ki két védő közül, s Daróczi nagyszerűen meg is találta. Előbbi nem is habozott, s egy igazítás után 14 méterről, kicsit jobbról a jobb alsóba gurított. Balázs Józsefnek esélye sem volt elérni a labdát.

A góltól felbátorodott a Lőrinc, s nyomás alá helyezte ellenfelét, s szép, kispasszos akciókat is vezetett. A 18. percben úgy tűnt, ez góllá is érik, hiszen előbb Erdélyi tüzelhetett tizenhatról, egy védőben akadt el a lövése, majd a gyors labdaszerzés után Rétyi ollózott, de pontatlanul.

A huszadik perc környékén viszont megtalálta a ritmusát a vendég együttes, s elkezdte irányítani a találkozót. Sokáig viszont lövőhelyzetig nem tudott jutni a keményen védekező hazaiakkal szemben. A 33. percben viszont egy belöbbölt labdára remekül indult be Németh Krisztián, s a tőle elvárható higgadtsággal, kapásból tette le a bal alsóba a labdát.

Az egyenlítés után pedig még Futács előtt is ott volt egy nagy helyzet, de Prokop reflexeivel nem tudott mit kezdeni. A szünet előtt persze a jól kontrázó Szentlőrincnek is voltak esélyei, hogy ismét megszerezze a vezetést, a hosszabbításban például Daróczi próbálkozhatott tizenhat méterről, de nem találta el a kaput.

A második játékrészben felborulni látszott a pálya, s előbb Nagy Zsombort találta meg egy társ remek helyen, nem is hibázott az MTK játékosa, s megfordította a mérkőzést.

A szünetben beálló Stieberre sem sokat kellett várni, hogy beköszönjön, a 63. percben jött a gólja. A támadó Futáccsal kényszerítőzött, majd két csel után kilőtte a bal alsót.

A Szentlőrinc viszont rázott egyet magán, és izgalmassá tette az utolsó perceket. Előbb egy kontra végén Csörgő lőtt nagyon nyugodtan a jobb alsóba jobbról, majd Mervó mutatott be egy elképesztő szólót a védők között, s lőtt 15 méterről a bal alsóba, amivel újból egálba hozta a meccset.
A fővárosiaknál emiatt kissé el is szakadt a cérna, a találkozó végén nem riadtak vissza egy-két durvább megoldástól sem, az eredmény viszont már nem változott.

Szentlőrinc–MTK 3–3 (1–1)
Labdarúgó NB II., 2. forduló. Szentlőrinc, 800 néző. Vezette: Molnár A. (Máyer, Ország). 
Szentlőrinc:  Prokop – Havas, Keresztes B., Nagy Zs. R. – Erdélyi (Farkas M., 70.), Papp G., Németh E., László D. (Németh M., 70.) – Daróczi (Csilus, 61.), Rétyi (Csörgő, 61.) – Mervó (Bányai, 82.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő. 
MTK: Balázs J. – Varju (Poór, 82.), Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. – Lehoczky (Mezei Sz., a szünetben), Kata (Kovács Mátyás, 85.), Bognár I. – Miknyóczki (Kovács Máté, 75.), Futács Németh K. (Stieber, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György.
Gólszerzők: Németh E. (12.), Csörgő (78.), Mervó (80.), ill. Németh K. (33.), Nagy Zs. (59.), Stieber (63.).

Ez következik (08. 14.): Szentlőrinc–Szeged (17.30), PMFC–Mosonmagyaróvár, Ajka–Kozármisleny (mindkettő 19.00).

A Kozármisleny Tiszakécske elleni mérkőzéséről ITT, a PMFC Budafok elleni találkozójáról pedig ITT olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában