NB II.

2022.08.14. 19:24

A Szeged nem okozott problémát a Lőrincnek (Galéria)

Tovább javul a Szentlőrinc labdarúgócsapatának formája, s ahogy a csapattagok egyre jobban értik egymást, úgy az eredmények is egyre jobbak. Az NB II. harmadik fordulójában, a Szeged ellen meg is szerezte első idei győzelmét a piros-fekete alakulat, amely legközelebb a Doroghoz utazik.

K. B.

Fotó: Laufer László

Nem is mutathatta volna meg a Szeged elleni találkozónál látványosabban a Szentlőrinc szurkolóinak, hogy meccsről meccsre hogyan érik össze a játéka, hogyan javul a csapatszellem, és milyen az, amikor már működik rendszer szinten, amit Jeremiás Gergő kitalált. Éppen ezért örülhettek kifejezetten, hogy beleegyeztek a pályaválasztói jog megcserélésébe.

Összességében a találkozó lassan indult be, s mindkét csapat előtt adódott lehetőség arra, hogy megszerezze a vezetést, de a legnagyobb ziccerig a piros-feketék jutottak. Rétyi harcolt ki egy büntetőt, s nagyon magabiztosan értékesítette azt. Jobbal lőtt a bal alsóba a másik irányba vetődő Molnár-Farkas mellett.

A találat nem zavarta meg a vendégeket, s Haruna közel járt az egyenlítéshez, de fejese nem talált, így maradt a lélektani előny a Szentlőrincnél. Ezt pedig ki is használta a hazai gárda. Daróczi lódult meg középen, s mivel senki nem lépett oda neki, egészen a tizenhatosig vezethette a labdát. Ha pedig már ott járt, lőtt is, jobbal a jobb alsóba, Molnár-Farkas pedig nem is érte el a takarásból jött löketet.

A folytatásban ott volt több esély is a lőrinciek előtt, hogy korán lezárják a meccset, főleg Rétyi előtt nyíltak esélyek. A szólója végén viszont neki nem sikerült, ami az első játékrészben Daróczinak, centikkel kerülte el lövése a kaput. Majd egy kontra végén Németh Erik kiugratásából nem tudott eredményes lenni, igaz, ekkor egy vendég védő páros kézzel lökte ki egyensúlyából. A játékvezető viszont nem látta indokoltnak a második büntető megítélését.

A Szegednek a fordulás után már nem voltak igazán helyzetei, így nem veszélyeztette a Szentlőrinc sikerét, de a hazai csapat sem tudott már gólt szerezni, pedig a támadó sort alaposan felfrissítette a vezetőedző. A két csapat örök mérlegében továbbra sem szerepel így szegedi siker, ezzel már 5 győzelem és 2 döntetlen az állás a Szentlőrinc javára.

SZENTLŐRINC–SZEGED-CSANÁD GA 2–0 (2–0)
Labdarúgó NB II., 3. forduló. Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 500 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
SZENTLŐRINC: Prokop – Keresztes B., Havas, Nagy Zs. (Tamás L., a szünetben) – Erdélyi, Németh E., Papp G. (Vidnyánszky M., 66.), László D. – Daróczi (Török L., 81.), Rétyi (Filipovic, 66.) – Mervó (Csörgő R., 66.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
SZEGED: Molnár-Farkas – Könczey, Temesvári (Tóth B, 52.), Szilágyi Z., Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., a szünetben) – Pintér Á., Szatmári L., Szakály D. (Dobos, a szünetben) – Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerzők: Rétyi (27. – büntetőből), Daróczi (38.)

Ez következik (08. 17.): Dorog–Szentlőrinc (17.30), Kozármisleny–PMFC (19.00).

A Kozármisleny Ajka elleni mérkőzéséről ITT olvashat, a PMFC Mosonmagyaróvár elleni találkozójáról pedig ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában