Triatlon

2022.08.08. 14:31

Aranyig hajtotta őket a bizonyítási vágy (GALÉRIA)

Móga Richárd

Forrás: PSN Zrt.

Szokás szerint rengeteg induló sorakozott fel a rajtrácsra a hétvégén Tüskésréten, a Triatlon Utánpótlás és Váltó Országos Bajnokság és Sprint Távú Amatőr Kupa kezdetén.

Az elitmezőnyben fejenként 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás, valamint zárásként 2 kilométer futás várt az elszánt résztvevőkre. A pécsiek teljes mértékben kihasználták a hazai terep jelentette előnyöket. 

Nagy volt a baranyaiakban a bizonyítási vágy, hiszen tavaly, ugyancsak Pécsett, egyik csapat sem végzett dobogón, akkor Tiszaújváros, Ferencváros, Mogyi SE volt a végső sorrend. Ezúttal azonban a pécsiek Péter Benedek, Fehér Tibor, Kovács Márton összeállításban 1:18:15 óra alatt elsőként teljesítették a távot, őket a debreceni és a nagyatádi váltó követte.

Igaz, Fehér Tibor hátránya 40, illetve 30 másodperc volt előtte haladó ellenfeleivel szemben, de remek teljesítménnyel mindkettőt megelőzte, így elsőként adta át a váltót, 20 másodperces előnnyel. A záróember, Kovács Márton betegségből épült fel a közelmúltban, de sikerült megtartania az alakulat előnyét, sőt, még hozzá is tett egy keveset.

A nőknél a Peszleg Dominika, Sarcia Borbála, Polonyi Krisztina újbudai hármas ért célba elsőként. A csapat tavaly második lett a pécsiek mögött. Az Újbudát a Tiszaújváros és a Tempo-Aqua követte a második, valamint a harmadik helyen.

 

FÉRFIAK
1. Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (Péter Benedek, Fehér Tibor, Kovács Márton) 1:18:15 óra
2. Debreceni Sportcentrum (Dobi Gergő, Daróczi Tamás, Györgyfi Szabolcs) 1:18:58
3. Nagyatádi TSZSE (Tátrai Brúnó, Spilleman Ádám, Márkus Noel) 1:20:15

NŐK
1. Team Újbuda (Peszleg Dominika, Sarcia Borbála, Polonyi Krisztina) 1:27:16 ó
2. Tiszaújvárosi TK (Lehmann Sára, Putnóczki Dorka, Bán Lilla) 1:27:32
3. Tempo-Aqua ÚTSE (Baier Zsófia, Gyalog Inez, Szobácsi Laura) 1:27:38

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában