Elrajtolt az NB II.

2022.08.01. 10:14

Bátortalan Lőrinc, szerencsétlen Misleny, egységes, agresszív PMFC – reakciók

Csak a PMFC-nek sikerült győzelemmel kezdenie a baranyai labdarúgócsapatok közül az NB II. 2022/23-as idényét. A Szentlőrinc a Gyirmótnál, a Kozármisleny a Soroksár otthonában szenvedett vereséget.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Egy jó eredmény, akár egy döntetlen reményében indult a tavalyi NB I.-es Gyirmóthoz a Szentlőrinc SE a másodosztály nyitófordulójában, azonban a vendéglátók a 7. percben keresztül húzták ezeket a terveket, s végül 4–0-ra nyertek.

– A Gyirmót egypercnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy sokkal jobb csapat, a futballistáimtól azonban bátrabb játékot vártam – vélekedett Jeremiás Gergő a Szentlőrinc vezetőedzője.

Izgalmas mérkőzést vívott egymással a legutóbbi bajnokságban 8. helyen végző Soroksár és az újonc Kozármisleny, de hiába volt pariban a baranyai csapat, végül 3–1-es vereséget szenvedett.

– Ha az eredményt nézzük félig üres a pohár, ha a játékot nézzük akkor bizakodó vagyok – nyilatkozta Tóth László, a Kozármisleny vezetőedzője. – Azt gondolom, hogy egy tavalyi 8. helyezett csapat ellen így tudtunk futballozni, az mindenféleképpen pozitív, főleg a második félidőt nézve, mert ott az utolsó 20-25 percben harminc méteren védekezett a Soroksár, helyzeteink voltak, blokkoltak, a kapu torkából kifelé pattant a labda, tehát még szerencsénk sem volt. A terv az volt, hogy végig fent vagyunk és kezdeményező védekezésből megyünk előrefelé, illetve a labdabirtoklásból is előrefelé építkezés volt a cél. Látva a mérkőzés iramát a Soroksár fölé nőttünk, a védekezést még meg kell tanulnunk, mert az NB II.-ben ezeket a hibákat kihasználja az ellenfél.

Megérdemelten szerzett három pontot a PMFC a Békéscsaba vendéglátójaként. Weitner Ádám csapata nagyon fegyelmezett, szervezett futballt játszva nyert egy góllal.

– Nehezen indult a mérkőzés – kezdte Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője. – Négy hete van együtt a csapat, hét új játékos kapott helyet a kezdőben, ilyenkor soha nem egyszerű az első tétmeccs. Nagyon görcsösek voltak az első 20-30 percben a játékosaim, nem találták a ritmust. A Békéscsaba ebben az időszakban nagyon megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben már jól fociztunk, voltak helyzeteink. Megérdemelten nyertünk. A siker felgyorsítja ilyenkor az összeszokási folyamatokat, a fejlődést. Fontos, hogy azt kövessük, amit a második félidőben mutattunk. Egy megalkuvást nem ismerő csapatot akarok látni, amelyik hisz magában, egységes, agresszív. Szeretnénk futballozni, megörvendeztetni a szurkolóinkat, de ez egy folyamat.

Következik (08. 07.): Szentlőrinc–MTK (17.30), Kozármisleny–Tiszakécske, Budafok–PMFC (mindkettő 19.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában