Tájfutás

2022.08.16. 17:05

Egy bronzzal térhettek haza

K. B.

Ötnapos megmérettetésen, a Hungária Kupán vettek részt a PVSK tájfutói, akik egy bronzzal tértek haza a nemzetközi versenyről. A jó hangulatú tornán változatos terep várta a versenyzőket, a tipikus alföldi homokbuckás rész mellett voltak fiatal és idősebb fenyvesek, friss irtások is.

– Ez a rendezvény egy hagyományosan nagy tájfutó esemény, évek óta fontos helyen szerepel a versenynaptárban – számolt be az egyesület honlapjának Vonyó Péter szakmai vezető. – Az inkább jamboree jellegű, fesztiválszerű rendezés következtében, a sportág ünnepévé vált az évek alatt. A PVSK-ból 12 versenyző jött el, és Viniczai Ferenc és jómagam ellenőrző bíróként vettünk részt. A pálya nagyszerűen előkészített terep volt, a verseny Pirtó, Bócsa valamint Soltvadkert körzetében zajlott.

A legjobb eredményt a PVSK-ból az M12C kategóriában Zánkay Domonkos érte el, ő kitűnő versenyzéssel a harmadik helyen végzett.

– A Hungária Kupa jó felkészülési lehetőség volt a szeptemberben beinduló őszi szezon előtt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában