Triatlon

2022.08.15. 08:36

Elfogyott a végére, de így is tizedikként zárt Bicsák a müncheni multisport Európa-bajnokságán

Móga Richárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A PSN Zrt. kiválósága, Bicsák Bence tizedikként ért célba a férfiak triatlonversenyén a müncheni multisport Európa-bajnokságán. A minden idők legjobb magyar olimpiai eredményét tokiói hetedik helyével jegyző sportoló sokáig a középmezőnyben, a harmincadik hely környékén versenyzett, viszont az utolsó futókörre már tizenkettedik helyre érkezett meg.

– Nagyon boldog vagyok a tizedik helyemmel, mert kérdésekkel érkeztem Münchenbe. Egy hónapja csapatot váltottam, új edzésmunkára álltam át – eddig mindig egyedül tréningeztem, most csapatban dolgozunk. Megterhelő, főleg ennek fényében értékelem az elért eredményemet, mert nagyon fáradtan jöttem az Eb-re. El is fogytam a végére – vélekedett a verseny után Bicsák Bence.

A triatlonosok vasárnapi vegyes váltó versenyszámában a magyar csapat pedig tizedikként zárt. A viadalt a franciák nyerték a házigazda németek, valamint a svájciak előtt.

A lebonyolítás szerint a négytagú staféta férfi-nő-férfi-nő sorrendben váltotta egymást úgy, hogy mindenki 300 métert úszott, 7.2 kilométert kerékpározott, majd 1.6 kilométert futott.

A válogatott tagjai: Dévay Márk, Bragmayer Zsanett, Lehmann Csongor, Dobi Lili.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában