Labdarúgás

2022.08.09. 09:34

Emlékeztek a volt siklósi focisták

H. L.

– Ki is vagy te? Ez a kérdés elhangzott néhányszor szombaton a siklósi futballpálya parkolójában, ahol az egykori csapattársak gyülekeztek. Ami érthető is, hiszen többen negyven éve nem látták egymást.

Most a mai NB III.-nak megfelelő területi bajnokságban, a Dráva-csoportban a siklósi együttesben 1981-1984 között szerepelt játékosok találkoztak egykori edzőikkel, vezetőikkel, a futballisták akkori trénere Csordás István volt, aki szintén megjelent az összejövetelen Siklóson, a Mehring Lajos Sportcentrumban. 

A résztvevők ezúttal nem fociztak, örömjáték nem volt, emlékezés, nosztalgiázás viszont igen, és a résztvevők megkoszorúzták a helyszínen egykori szakosztály-vezetőjük, a 2004-ben, 64 éves korában elhunyt Mehring Lajos emléktábláját és lerótták kegyeletüket más halottaknak is, akik régen az együtteshez kötődtek. Egyébként a gárdát akkor az első két esztendőben Siklósi SE-nek az utolsóban pedig Tenkes SE-nek nevezték.

– Kitűnő hely volt akkoriban Siklós, jó szellemű társaságot irányíthattam – nyilatkozta a 83 éves Csordás István. – Szívesen emlékezem vissza azokra az évekre. Jó volt látni most az egykori tanítványokat és mindazokat, akik akkoriban a csapatot segítették ilyen-olyan minőségben.

A baráti találkozó főszervezője Kovács József volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában