Kosárlabda

2022.08.14. 11:00

Felőrölték végül Lackóékat a törökök – videó

Elveszítette a török válogatott elleni helyosztóját az U18-as magyar női kosárlabda-válogatott a remek kezdés ellenére a B-divíziós Európa-bajnokságon, így a 11. helyért csatázhat tovább ma.

K. B.

Forrás: FIBA

Jól kezdtek a mieink a törökök ellen, hiszen a tíz pont elérését sem engedélyezték a riválisnak miközben közel 20-at szórtak. A folytatásban viszont elkezdett változni a játékképe, a török csapat egyre jobban játszott, s a mieink remek dobóformája is visszaesett. Ez viszont még ekkor sem adott okot az aggodalomra, hiszen ez szinte csak arra volt elég a török nemzeti csapatnak, hogy tartsa a különbséget. A fordulást követően azonban borult minden, a magyar gárda bennmaradt az öltözőben, s az ellenfél át tudta venni a vezetést, s azt már nem engedte ki a kezéből. Így ma 13.15-től Belgium ellen játszhatnak a mieink a 11. helyért.

Az NKA Universitas PEAC játékosa, Laczkó Sára ezúttal 5 ponttal, 2 lepattanóval, 4 assziszttal és egy lopással igyekezett segíteni a csapatát, viszont volt négy eladott labdája is.

Törökország–Magyarország 59–52 (8–18, 15–12, 23–13, 13–9)
U18-as lány kosárlabda Európa-bajnokság, B-divízió, a 9-12. helyért. Magyarország: Laczkó 5/3, Katona B. 4, Holcz 6, Gyöngyösi 16/6, Strausz 7. Csere: Dobó 3/3, Aho 4, Milkovics 3/3, van Rijs, Pfeiffer, Ács L. 4, Oláh F. Szövetségi edző: Völgyi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában