NB II.

2022.08.07. 20:56

Fordulatos mérkőzésen ikszelt a PMFC

Vezetett a Budafok elleni NB II.-es találkozója 12. percében a PMFC labdarúgócsapata, de fordítottak a hazaik. Végül a Pécs egalizálni tudott, s ezzel egy pontot megkaparintott.

K. B.

Fotó: Micheller Szilvia

Nem is kezdődhetett volna sokkal jobban a PMFC számára a Budafok elleni találkozó, hiszen már a 12. percben megzörrent a hazaiak hálója. Egy szöglet után Tóth-Gábor szánta el magát lövésre, labdája pedig Margiticsről a kapuba vágódott.

Az öröm azonban mindössze két percig tarthatott, ugyanis Kovács Dávid szélről ellőtt szabadrúgásába Fótyik Dominik rakta bele a fejét 8 méterről, s a labda védhetetlenül szállt Helesfay kapujába.

A szünet előtt jött azonban csak az igazi fekete leves, hiszen a Budafok fordítani tudott. Sós szabadrúgása után a tizenhatoson belül pattogó labdára Horgosi Donát csapott le, aki jobbal, 4 méterről a kapu jobb oldalába pöckölt.

A Pécs természetesen nem adta fel, s végig harcolt a pontszerzésért, ami össze is jött. Az 58. percben egy gyorspasszos figura után Harsányi került szembe a kapussal, majd higgadtan, a tizenegyespont vonalából jobbal a kapu jobb oldalába tüzelt. Ezzel megszerezte első gólját pécsi színekben. Sajnos ezzel a végeredmény is megszületett, pedig mindent elkövettek Weitner Ádám tanítványai a sikerért.

BUDAFOKI MTE–PMFC 2–2 (2–1)
Labdarúgó NB II. 2. forduló. Promontor utca, 400 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Rózsa Dávid).
BUDAFOK: Gundel-Takács – Margitics (Takács R., 71.), Horgosi, Vaszicsku, Fótyik D., Horváth O. (Kalmár O., 63.) – Csonka A., Adorján K., Kovács D. (Németh M., 71.) – Sós M. (Varga D., 63.), Tischler (Beke, 63.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
PÉCS: Helesfay – Mayer, Rácz L., Katona L., Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Kónya D., 74.), Nikitscher (Futó, 83.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
Gólszerzők: Fótyik D. (15.), Horgosi (41.) ill. Margitics (12. – öngól), Harsányi (58.).

Ez következik (08. 14.): Szentlőrinc–Szeged (17.30), PMFC–Mosonmagyaróvár, Ajka–Kozármisleny (mindkettő 19.00).

A Szentlőrinc MTK elleni mérkőzéséről ITT, a Kozármisleny Tiszakécske elleni találkozójáról pedig ITT olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában