Nagyot harcoltak a sógorokkal

2022.08.16. 21:57

Hosszabbításban maradtak csak alul a mieink

Ráadásra kényszerítette Ausztriát a magyar kosárlabda-válogatott a B-divíziós fiú Európa-bajnokságon, de a hosszabbítás végén nem jött ki a lépés.

Kvanduk Bence

Forrás: FIBA

Mindent megtett a magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott, hogy győzelemmel zárja a B-divíziós Eb csoportkörét, ez azonban nem jött össze Ausztria ellen. A találkozó végig óriási csatát hozott a sógorokkal, fej-fej mellett haladt a két gárda. A záró negyedet is egálból kezdték a felek, s az is döntetlenre végződött. Így pedig jöhetett a ráadás, amit fél perccel a végső dudaszó előtt még vezetett a magyar alakulat. Sajnos egy beeső dupla, valamint két büntető az osztrákok sikerét hozta végül. Így pedig a mieink épp mögöttük, a harmadik helyen végeztek az A-csoportban.

Pécset és a Rátgéber Akadémiát Lukácsi Gábor és Angyal Medárd 2-2, Fonyó Botond 3 ponttal képviselte, Mészáros Ágoston ezúttal nem talált a gyűrűbe egy közeli és két tripla kísérletével, míg Szita Mártonnak a padról kellett végig néznie társai játékát.

Magyarország–Ausztria 88–91 (14–18, 24–22, 20–18, 19–19, 11–14) – hosszabbítás után
U16-os fiú kosárlabda Európa-bajnokság, B-divízió, A-csoport, 5. forduló. Magyarország: Gyürk 19/3, Kékesi 22/9, Keller 14, Buglyó 13/3, Angyal 2. Csere: Kiss-Leizer 8, Pavlik 3/3, Laar 2, Lukácsi 2, Fonyó 3, Mészáros Á. Szövetségi edző: Faragó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában