NB II.-es foci

2022.08.17. 20:49

Kemény összecsapás után megosztozott a pontokon a Kozármisleny és a PMFC (Galéria)

Nem bírt egymással a HR-Rent Kozármisleny és a PMFC az NB II.-es labdarúgóidény első idei rangadóján, pedig főként a fordulás után mindkét csapat sokat tett ezért.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Annyian érkeztek a HR-Rent Kozármisleny és a PMFC rangadójára, hogy tömött sorokban álltak a kerítésen kívül is a szurkolók, akik kiszorultak a stadionból. Bár mindenki parázs meccsre számított, a kozármislenyi rajongók a fáradtságtól tarthattak a találkozó elején, hiszen mindössze négy változás volt a kezdőben vasárnaphoz képest, és ebből az egyik a kapus poszton történt. A PMFC-nél épp a másik véglet volt megfigyelhető, hiszen csak hárman maradtak a legutóbb kezdőjéből ezúttal csak hárman voltak ott az első perctől a pályán, így a kevésbé éles labdarúgókon volt a sor, hogy bizonyítsanak.

Utóbbi látszott is, hiszen a Pécs a saját térfelén várta, amíg a hazaiak építik a támadásaikat, s abból próbált kontrázni a Kónya–Tihanyi–Grabant hármasra. Ez viszont csekély veszélyt tartogatott. Ezzel szemben a mislenyiek többször is veszélyesen játszották be a vendég tizenhatoson belülre a labdát, s Helesfay bravúrja is kellett ahhoz, hogy 0–0-al menjenek a csapatok felfrissülni.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, így a játékképe sem változott. Sőt, Helesfaytól kellett két újabb bravúr a 60. percig, hogy ne rezzenjen meg a hálója. Igaz, egy nagyobb védést Varasdinak is be kellett mutatnia. A 61. percben aztán Weitner Ádám négyet is cserélt a Pécsnél, s érkeztek azok, akik eddig a gólokat szállították a piros-feketéknek. Azonnal reagált is erre a hazai gárda, s kettőt változtatott, azonban percekkel később így is jött a meccs legnagyobb pécsi ziccere, Tóth-Gábor lódult meg a balösszekötő helyén, s ketten vihették a kapusra a labdát, de a pécsi csatár fölé bombázott.

Az utolsó 20 percre a paprikás hangulat is megérkezett egy két elkésett belépő után, a játékvezető kezéből pedig elkezdett kicsúszni az irányítás. A 90. percben aztán robbant a pécsi tábor, mert Tóth-Gábor épp előttük szerzett gólt, de a partjelző lest jelzett, így érvénytelenítették a találatát, ami hatalmas indulatokat váltott ki. A második játékrészért viszont mindenképpen érdemes volt kilátogatni a meccsre.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–PMFC 0–0
Labdarúgó NB II., 4. forduló. Kozármisleny, 1000 néző. Vezette: Radványi Ádám (Sinkovicz Dániel, Vörös Dániel)
KOZÁRMISLENY: Varasdi – Gajág, Gál, Turi – Kosznovszky, Horváth D. – Vogyicska (Vajda 62), Bartha, Kulcsár (Bognár 81), Kirchner – Tóth Z. (Puska 62) Vezetőedző: Tóth László
PÉCS: Helesfay – Marques, Katona L., Rácz, Svedyuk – Takács (Futó 60) – Grabant (Harsányi 60),  Kövesdi, Nikitscher, Kónya (Kesztyűs 60)  –  Tihanyi (Tóth-Gábor 60). Vezetőedző: Weitner Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában