Ismét pécsi mezt húz magára

2022.08.11. 19:00

Kovács Péter: „Izgalmas idény lesz!”

A következő szezonban újra pécsi színekben lép pályára Kovács Péter: a kiváló kosárlabdázó az NKA csapatát fogja erősíteni. Emlékekről és elvárásokról is beszélgettünk.

Fülöp Zoltán

Aki egy kicsit is ismeri a közelmúlt pécsi férfi kosárlabdáját, annak valószínűleg nem kell bemutatni Kovács Pétert: a kiváló játékos több idényt is játszott a PVSK csapatában, később megfordult Kecskeméten, Szombathelyen, Szolnokon – ősztől pedig ismét a baranyai megyeszékhelyen lép majd pályára. Igaz, immár az NKA Pécs színeiben.

– Szolnokon nem hosszabbítottuk meg a szerződésem – mondta el lapunknak a fiatal játékos. – Ezután a menedzseremmel kezdtünk csapatot keresni. Bajai vagyok, ezért elsősorban olyan gárdához szerettem volna szerződni, amely közel van a városhoz. Rátgéber Laciék felvették velem a kapcsolatot, és bár ódzkodtam attól, hogy a B-csoportban szerepeljek, sikerült meggyőzniük arról, hogy jó helyem lesz itt.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy mik voltak a visszautasíthatatlan ajánlat részletei.

– Két dolgot említenék. Az egyik az infrastruktúra: őszintén mondom, hogy lenyűgözött, amit láttam, és azt is bátran kijelenthetem, hogy még az élvonalban is csak kevés csapat rendelkezik ilyen felszereltséggel, ilyen lehetőségekkel. A másik pedig az, hogy meg vagyok győződve arról, hogy ez a csapat feljuthat az élvonalba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy nem egy évre írtam alá. Úgy gondolom, sőt, bízom abban, hogy egy év múlva már az élvonalról beszélgethetünk, mert a gárda ott lesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában