Megyei foci

2022.08.11. 14:30

Kupameccsek vezetik fel a fociszezont

Megtartotta az őszi labdarúgó-rajt előtti szokásos liga- és küldöttválasztó értekezletét az MLSZ Baranya Megyei igazgatósága, ezen a különböző bajnokságokban szereplő csapatok képviselői vettek részt.

Horváth László

Fotó: Löffler Péter

Baranyai körkép Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI igazgatója a rajt előtti ligaértekezleten bevezetőjében elmondta, hogy az előző szezont a felnőtteknél 67 együttes fejezte be, a hamarosan kezdődőben 66 indul. Az újonnan nevezők: a Szászvár, a Magyarbóly, az Olasz és PTE-PEAC III. A megyei I. osztályban 15-en, a II-ben 14-en lesznek, a III-ban két 12-es és egy 13-as csoportot alakítanak ki, az öregfiúknál 22 gárda szerepel, az utánpótlásban pedig a legutóbbi 95-tel szemben 92, de ez a szám még változhat akár felfelé is. Az OTP Bank Bozsik Egyesületi Programban résztvevő gyermekek száma az előző évhez képest kis növekedést mutatott, jelenleg 46 egyesület 174 csapata versenyez benne. 

Az következő évadot a Baranya Megyei Kupa meccsei vezetik fel, ide minden megyei felnőtt csapatnak neveznie kellett. Az első kupafordulót augusztus 21-én, a másodikat augusztus 31-én, szerdán rendezik meg. A bajnoki küzdelmek a megyei I-ben augusztus 27.-november 27., a II-ben augusztus 27.-november 20. között zajlanak, a III. osztályban a Czibulka-csoport augusztus 27-én, a Csík és a Dárdai szeptember 3-án rajtol.

Elhangzott, hogy télen futsal U9-U19-es bajnokságot írnak ki, torna rendszerrel, amelyet az előző évekhez hasonlóan az MLSZ BMI a játékvezetői díj egy részének átvállalásával és a terembérleti díj biztosításával támogat.

Bogyay közölte, hogy Baranyában körülbelül 100 játékvezetővel lehet számolni, ez a szám országos szinten jónak mondható. Az igazgatói beszámoló azt is tartalmazta, hogy céljuk a mérkőzések rendjének, valamint a játékvezetők biztonságának fokozottabb biztosítása. Fő cél a megelőzés.

A ligaértekezleten megválasztották az MLSZ küldötteket, a Baranya megyei bajnokságokban szereplő sportszervezeteket  továbbra is Réfi Gábor és Hehl Zoltán képviseli az országos szövetség közgyűlésein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában