Mutatjuk, ki hova költözik

2022.08.18. 19:00

Szétszóródnak a csapatok Pécs csarnokaiban

Fel fogják újítani a Lauber Dezső Sportcsarnokot, hogy méltóbb környezetben játszhassanak majd a jövőben a pécsi sportegyesületek. Ez viszont azt is jelenti, hogy átmenetileg új otthonokba kényszerülnek a gárdák, utána jártunk, ki hova költözik.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Számos sportágnak és egyesületnek adott otthont a Lauber Dezső Sportcsarnok, amelyet azért megviseltek az évek, s el is járt felette az idő. Most a felújítására készülnek, ami viszont átmenetileg kellemetlenségeket jelenthetnek az egyesületeknek.

Női kosárlabda
A PEAC női kosárlabdacsapatával már tavaly erősítette kapcsolatát a Rátgéber Nemzeti Kosrálabda Akadémia, a nevét is felvette. A Lauber felújítása pedig most jó alkalom arra, hogy az NKA Pécs Megyeri úti csarnokába költözzön, ahol modern környezetben folytathatja szereplését az NB I.-ben.

Információink szerint a városi rivális PINKK-Pécsi 424 is azt tervezte, hogy visszatér Pécsre, de a munkálatok továbbra is arra kényszerítik, hogy Kozármislenyben játssza hazai mérkőzéseit.

Férfikosárlabda
A sportcsarnok felújításával a PVSK-Veolia NB I.-be vágyó férfikosárlabda-csapatának is költöznie kell. Náluk adott, hogy a saját akadémiájukon, a Verseny utcában játsszák majd a találkozóikat. A másik NB I. B-s gárdánál, az NKA Pécsnél nem volt hasonló kérdés, maradnak a Megyeri úton.

A PTE PEAC NB II.-es kosarasai a Pollackon edzenek majd idén, s TTK csarnokban  meccselnek.

Kézilabda
A PEAC-ot a női és a férfi kézilabda esetében is érinti a felújítás, hiszen az NB I. B-be jutó lányoknak a TTK csarnok lesz az otthonuk. Ez a helyzet az NB II.-es fiúkkal is, akiknek edzeni a Széchenyi gimibe kell járniuk.

A PVSE NB II.-es férficsapata már az előző idényben kiszorult Pécsről, Komlón talált otthonra.

Futsal
A PTE-PEAC futsal csapatának is új meccshelyszín után kellett néznie, s a TTK csarnokban talált otthonra. Ez viszont azt is jelenti, hogy így sok csapatnak kell majd osztoznia a helyszínen, ami okozhat problémákat. A sorsolásokat sportágakon túl kell majd összeegyeztetnie a vezetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában