Cselgáncs

2022.08.10. 16:00

Tábort bontottak, de folytatják a kemény munkát

K. B.

Forrás: PVSK

Idén is megtartotta hagyományos, kéthetes, nyári, orfűi edzőtáborát a PVSK cselgáncs szakosztálya, amelyet a gyerekek is mindig nagyon várnak, hiszen napokig a társaikkal lehetnek és szeretett sportjukkal foglalkozhatnak reggeltől estig, még ha ez ebben az esetben kőkemény edzéseket is jelent. 

– Két turnusban vettek részt a PVSK dzsúdósai a táborban, az első héten a fiatalabb korosztály volt itt, a másodikon az idősebbek – részletezte Kersics Antal a szakosztály szakmai vezetője az egyesület honlapjának. – Sok futás, gimnasztika, valamint a dzsúdó sportági elemeinek gyakorlása, és erőnléti edzés is szerepelt a programban. Ez utóbbi napi tókerülő futásokból, és a természetben elvégzett, képességfejlesztő gyakorlatokból állt. Szerencsére az idő is kedvező volt! Az utóbbi években sokszor előfordult, hogy ez nem így volt. Vasárnap tábort bontottunk, és Pécsett folytatjuk tovább az edzéseket.

A vezető arra is kitért, hogy nagyon szigorú napirendet kellett követniük a résztvevőknek, de természetesen játék és fürdés is akadt bőven a programban.

– A második héten Kenderesi Péter is csatlakozott az orfűi csapathoz, aki az Ifjúsági Olimpiáról érkezett, és további nagy feladatokra készül – folytatta. – Péter, most Baján van, de a jövő héten már Tatán lesz augusztus 10-17-ig edzőtáborban. Ezen kívül még két nagyon fontos versenyen vesz részt. Augusztus 24-27-ig ifi Vb lesz Szarajevóban, illetve szeptember 15-17-ig Prágában junior Eb. Erre a két versenyre készülünk most Petivel, illetve a többiekkel a saját rendezésű Misina Kupára, amely szeptemberben az év egyik legfontosabb versenye lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában