Kosárlabda

2022.09.24. 20:49

A címvédő átgázolt PINKK-Pécsi 424 együttesén, míg a PEAC győzelemmel rajtolt

A PINKK Pécsi 424 előrelépett a felkészüléshez képest, de a Sopron nagy falatnak bizonyult, míg az NKA Universitas behúzta első tétmeccsét Jovan Gorec vezetésével a TFSE-MTK vendégeként az NB I. nyitányán. Sok idejük nem marad pihenni, ugyanis hétközben jön a városi derbi.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Egy negyedben ugyan legyőzte hazai környezetben a PINKK Pécsi 424 a bajnoki és Euroliga címvédő Sopront, azonban végül kijött a különbség a két alakulat között.

Az első két etapban a soproni klub szinte nem is hibázott támadásban, így a házigazda már a nagyszünetre is komoly hátránnyal vonulhatott. A folytatásban a baranyai gárda megrázta magát, de a találkozó utolsó szakaszában ismét a vendégcsapat dominált.

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: – Előreléptünk a felkészülésünkhöz képest. Voltak kifejezetten jó periódusaink, egy kifejezetten jó csapat ellen. Ha kicsit erősebbek lettünk volna az első negyedet követően, akár szorosabb is lehetett volna a meccs. Természetesen még rengeteg dologban kell fejlődnünk.

PINKK PÉCSI 424–SOPRON BASKET 61–94 (15–26, 14–27, 22–20, 10–21)
Pécs, 100 néző. Vezette: Nyilas, Györfy, Jankovics.

PINKK: Zsivaljevics 5/3, Tenyér 6, VINCZE 17/12, LJUBINETS 12, ZSILINSZKI 13/9. Cserék: Bojtár 4, Szücs L. 2, Kovács K. 2, Horváth Zs., Borbás, Temes. Vezetőedző: Kovács Dénes. SOPRON: Fegyverneky 8/6, CZUKOR 16/6, KUNEK 16/6, Sitku 13, BROOKS 19/6. Cserék: VARGA A. 15, Völgyi, BÖRÖNDY 6, Erdélyiová 1, Pfeiffer. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Ahogy a tavalyi idényben, úgy ezúttal is a TFSE-MTK elleni a magabiztos győzelemmel rajtolt az NKA Universitas PEAC női kosárlabda-csapata.

A párharc elején mintha az öltözőben maradt volna a hazai együttes, de ez semmit nem von le abból az érdemből, hogy a baranyai legénység szórta a pontokat. Az idő haladtával több hiba is becsúszott a gépezetbe, de a játék képét tekintve így is teljesen megérdemelt győzelmet aratott Jovan Jorec csapata.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Összeszedetten játszottunk mindvégig, a külső dobásaink jól sikerültek, a védekezésünk is a megbeszéltek szerint működött. A találkozó az első negyedben eldőlt, azonban nincs ekkora különbség a csapatok között, szerencsénk is volt. Az idő előrehaladtával egyre többet hibáztunk, mindenkinek játéklehetőséget szerettem volna adni.

TFSE-MTK–NKA UNIVERSITAS PEAC 47–65 (9–23, 6–13, 13–16, 19–13)
Városmajor, 200 néző. Vezette: Tőzsér, Csabai-Kaskötő, Pozsonyi

TFSE: Theodoreán 2, Dúl T. 7/3, Dúl P. 3, Marshall 7, HILLSMAN 19. Cserék: Hegedűs J., Pusztai P. 9/3, Király A., Turi. Vezetőedző: Magyar Bianka. PEAC: Laczkó 4, Wentzel 3/3, Calhoun 14/3, BURDICK 22, KISS V. 22/9. Cserék: Sanchez, Simon Zs., Szűcs R., Olawuyi, Kaszás-Pap, Kötő. Vezetőedző: Jovan Gorec.

A baranyai lányoknak nem marad sok idejük a pihenésre, ugyanis szeptember 28-án, szerdán 18 órától a Nemzeti Kosárlabda Akadémián egymás ellen küzdhet meg a két csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában