Labdarúgás

2022.09.25. 09:40

A magyar tábor vitt hangulatot a lipcsei arénába, feledhetetlen estét kapott érte - videó (Galéria)

Nagyon-nagyon sokakat lepett meg a magyar labdarúgó-válogatott, hogy legyőzte a németeket a Nemzetek Ligája A-divíziójának csoportkörében pénteken este, s az eseménynek voltak pécsi szereplői is, ha még csak apró mellékszerepben is.

bama

Fotó: Löffler Péter

Nagyon-nagyon sokakat lepett meg a magyar labdarúgó-válogatott, hogy legyőzte a németeket a Nemzetik Ligája A-divíziójának csoportkörében pénteken este. Sőt, a teljes szereplése a csoda kategória felé hajlik az egész világ szemében, s az biztos, hogy a csapatkapitány mindent eldöntő sarkazós gólját még nagyon sokáig fogják ismételgetni a különböző tv-csatornák klasszisok hasonló megoldásai mellett akár.

Bár a televízió képernyője előtt is katartikus élményt nyújthatott a mérkőzés, élőben megélni még csodálatosabb volt. Erről két pécsi fotóriporter nagyon pontos képet is tud adni, hiszen a Dunántúli Napló és a bama.hu munkatársa, Löffler Péter, valamint a PMFC fotósa, Kurdi József is ott volt a magyar táborban, hogy kiszurkolja a sikert.

Fotós: Löffler Péter/Kurdi József

– A meccs, a stadionba vonulás előtt találkoztunk a többi magyarral a főtéren – kezdte beszámolóját Löffler. – Ott lipcsei napok voltak, zenéltek, köszöntöttek minket. Az egyik srác felment a színpadra, és kérte, hogy játszanak le egy számot. A telefonját rádugták a kihangosítóra, és zúgott az Éjjel soha nem érhet végett... A mi szurkolóink végig tomboltak, de a németek is tapsoltak.

 A futball szerelmesei közös nyelv nélkül is megértik egymást a forgatagban, sőt, ilyenkor egy általános nyelvet beszél magyar, német, orosz, mindenki, de azért vannak olyanok is, akik próbálják a vendégeket anyanyelvükön lenyűgözni, köszönteni, hiszen a pályán és azon kívül is ellenfelek, s nem ellenségek vannak.

– Az alakalomra készített szurkolói sálban mentünk, s egy helyi oda is jött hozzánk, magyarul kiabálta, hogy egészségedre, majd jött a Balaton, és még néhány szó, amit ismert. Jó kedélyűek voltak Szoboszlai dobálásáig – folytatta. – A mérkőzésen viszont mi csináltuk a hangulatot, a németek egyáltalán nem is szurkoltak. Ott ültek, néztek, nem skandáltak semmit.

Akadt azonban olyan is, aki lehet, hogy pár év múlva keserédes emléket fog őrizni a találkozóról, hiszen egy hirtelen jött ötlettől vezérelve komolyan felszaladt a meccsnézésének ára.

– Már a mérkőzés előtt találkoztunk a sráccal, aki berohant a meccsen. Hát már akkor sem volt szomjas. A meccs után is összefutottunk vele, akkor engedték ki nagyjából, amikor minket. Azt mondta, 3 ezer euróra büntették, de akkor is úgy érezte, hogy totálisan megérte – tette hozzá nevetve.

Még napokkal a mérkőzés után is nehéz elhinni, hogy nem csak álom volt a siker, nem is csoda, hogy a meccs után a főszereplő, Szalai Ádám és a karmester, Marco Rossi is kissé hitetlenkedve, örömmámorban nyilatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában