Küzdősport

2022.09.27. 13:03

Az első grappling bajnoki öv került Pécsre

Kvanduk Bence

Rádi Richárd a dobogó tetejére állhatott

Forrás: Rádi Richárd

Budapest–Pécs Remekelt a fővárosban a grappling magyar bajnoki döntőn Rádi Richárd, a BJJ Pécs (brazil dzsúdzsucu) vezetőedzője.

A 84 kilogrammos, s egyben a legnépesebb mezőnyben induló harcművész kilenc kemény mérkőzést küzdött végig a tornán, s ez két dobogós helyezést is hozott számára. A Gi versenyben a bronz jutott neki, de a No-Gi-ben már a dobogó tetejére állhatott, s ezzel megszerezte az első bajnoki övet, ami Pécsre került.

– Rendkívül kemény volt a mezőny, és az összes meccs is – árulta el kérdésünkre a sportoló. – A legnehezebb dolgom No-Gi-ben Szalay Gergő ellen volt, aki a Gi kategóriát nyerte, de minden ellenféllel nagyon keményen kellett küzdeni. A rendezvény és a verseny egyébként nagyon színvonalas volt.

A pécsi egyesületet képviselte még Cretu Christian (haladó korosztály, 77 kilogramm) és Gonda Gergő (haladó, 77 kilogramm), de ők korábban kiestek, nem vívhattak érmekért. Előbbi egy nyolcadik, utóbbi egy ötödik és egy hatodik hellyel büszkélkedhet.

Legközelebb december elején, Szegeden lépnek majd tatamira a pécsiek versenykörülmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában