Sportlövés

2022.09.20. 11:00

Az érem idén nem jött össze Csonka Zsófiának

Nem sikerült úgy az Európa-bajnokság a PSN Zrt. sportlövője számára, ahogyan talán azt sokan várták volna tőle, hiszen korábban volt már a kontinens bajnoka. Most Wroclaw-ban azonban meg sem közelítette a dobogót.

K. B.

Fotó: Laufer László

Az első napon összesített 575 ponttal a 25. helyen zárt a 25 métert pisztolyban, a rá következő napon 536 kör­egységgel már csak a 44. volt a standard pisztoly open versenyszámában, végül pedig a 25 méteres női pisztoly csapatversenye jött. Ez utóbbiban járt legközelebb a dobogóhoz, hiszen Major Veronikával és Sike Renátával az oldalán a kvalifikáció első részéből az első helyen léptek tovább. A második forduló azonban már nem sikerült ilyen jól, így a négyesdöntőben sem vehettek rész. Ezzel az ötödik helyet szerezték meg az olimpiai kvalifikációs Eb-n.

Természetesen az ötkarikás játékokra még bőven lehet kvótát szerezni. Csonka következő megmérettetése Kairóban lesz október 12. és 28. között. Ahol tovább gyakorolhatja az új technikát, amit Párizsban be akar majd vetni a végső siker érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában