NB II.-es foci

2022.09.11. 19:03

Dráma a ráadásban: a Lőrinc nyerte a rangadót

Nagy csatát hozott a HR-Rent Kozármisleny és a Szentlőrinc labdarúgócsapatának rangadója az NB II. 8. fordulójában. A mérkőzés pedig a szokásos derbi hangulat mellett igazi drámát is hozott, hiszen a vendégek a ráadás harmadik percében szerezték meg a három pontot.

Kvanduk Bence

A végén a Kozármisleny botlott el

Fotó: Laufer László

Igazi rangadót, érzelmi hullámvasutat hozott a Kozármisleny és a Szentlőrinc csatája.

A találkozó elején igyekeztek a hazaiak megszerezni a vezető találatot, de Tamás László és Prokop jól őrizte a vendég kaput. A 28. percben azonban sikerült feltörnie a lőrinci reteszt a kék-fehéreknek, Kulcsár kiugratása után Vogyicska csinált egy cselt, majd a kapus mellett a kapuba lőtt.

Egyik csapat sem adta fel ezután a gólszerzést, a Misleny szerette volna lezárni az érdemi kérdéseket mihamarabb, míg a Lőrinc ment az egyenlítésért. Utóbbi jött meg a 75. percben, amikor egy szöglet után Csörgő csúsztatott Rétyi elé, a társ pedig nem hibázott közelről.

A két csapat szurkolói már-már azt hihették, újabb pontosztozkodás lesz a megyei rangadón, ahogy a Pécs ellen is történt Mislenyben, azonban a piros-feketék ezt másképp gondolták. A 91. percben már Daróczi szabadrúgása a felső lécen csattant, de a ráadás utolsó pillanatban egy újabb szöglet volt a döntő. Ekkor Vidnyánszky érkezett a hosszún, s fejelt a kapuba.

Ezt követően most három hét szünet jön a másodosztályban, mivel másfél hét múlva a magyar labdarúgó-válogatott megütközik a Nemzetek Ligájában Németországgal (09.23, 20.45) idegenben, majd itthon Olaszországgal (09. 26., 20.45).

HR-RENT KOZÁRMISLENY–SZENTLŐRINC SE 1–2 (1–0)
Labdarúgó NB II., 8. forduló. Kozármisleny, 800 néző. Vezette: Görög (dr. Bede, Bertalan). 
KOZÁRMISLENY: Varasdi – Guth (Kotroczó 87.), Gajág, Gál, Turi – Kosznovszky, Horváth D. – Vogyicska (Tóth Z. 63.), Kulcsár K., Vajda (Szabó D. 78.) – Bartha (Beke 78.). Vezetőedző: Szekeres Zoltán. 
SZENTLŐRINC: Prokop – Lénárt (Papp szünetben), Keresztes, Tamás (Vidnyánszky 67.), Erdélyi – Németh E., Török L. (Kiss-Szemán szünetben) – László (Rétyi 57.), Daróczi, Szabó M. (Csörgő 57.) – Mervó. Vezetőedző: Jeremiás Gergő.
Gsz.: Vogyicska (28.), ill. Rétyi (75.), Vidnyánszky (93.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában